Kommunal udligning: Kerteminde får 10 millioner kroner mere end forventet

Kasper Olesen er borgmester i Kerteminde Kommune. Foto: Michael Bager

Kommunal udligning: Kerteminde får 10 millioner kroner mere end forventet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådets store spareøvelse til efteråret på 62 millioner kroner er blevet lidt nemmere, efter Kerteminde har fået ti millioner kroner ekstra fra staten.

Kerteminde: Det bliver en lille smule lettere for politikerne, når de efter sommerferien skal til at lægge arm over budgettet for 2019.

Økonomi- og Indenrigsministeriet har nemlig meddelt kommunerne, hvilke tilskud de kan forvente at få i 2019, og Kerteminde Kommune får 30 millioner kroner ekstra i forhold til, hvad administrationen havde forventet.

- 30 millioner kroner er positivt, siger borgmester Kasper Olesen, der havde forventet, at Kerteminde ville få 20 millioner kroner mere.

Der er dog lidt malurt i bægeret, for befolkningstilvæksten og dermed skatteindtægterne er ikke steget så meget som forventet. Derfor får Kerteminde 20 millioner kroner mindre i 2019 i den såkaldte statsgaranterede indkomstskat.

Staten giver, og staten tager. Og i det store regnestykke skal de 20 millioner kroner trækkes fra, de 30 millioner kroner Kerteminde får i tilskud, og dermed er der kun ti millioner kroner ekstra til at fylde i kommunekassen, når de manglende skatteindtægter er trukket fra.

- I bund og grund er jeg glad for, at vi får de her ekstra 30 millioner kroner, men jeg er rigtig ærgerlig over, at det bonner 20 millioner kroner ud på den anden side med skatteindtægterne, fortæller Kasper Olesen.

- Summa summarum, så er vi glade for, at der er kommet de her 30 millioner kroner, men det er sørgeligt, at vi ikke har kunnet følge den befolkningsprognose, der har været for Kerteminde Kommune, så vi mister 20 millioner kroner, konkluderer Kasper Olesen.

Plus ti er bedre end nul

Kort før sommerferien sendte byrådet et sparekatalog i høring, hvor de er lagt op til, at der skal findes besparelser for 62 millioner kroner i de kommende år.

De ekstra ti millioner kroner Kerteminde får fra staten, betyder desvære ikke, at byrådet så kan nøjes med at finde besparelser for ti millioner kroner mindre.

- Det er den lette måde at sige det på, at så kan vi bare fjerne 10 millioner fra det regnestykke. Men vi har endnu ikke fået tallene for de kommende år, og når vi snakker om, at vi skal spare 62 millioner kroner, så kigger vi fire år frem, forklarer Kasper Olesen, der dog alligevel glæder sig over, at budgetforhandlingerne er blevet en lille smule nemmere.

- Plus ti millioner er et bedre udgangspunkt end nul.

Kommunal udligning: Kerteminde får 10 millioner kroner mere end forventet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce