Koldt gys: Kertemindes nye borgmester hoppede i Storebælt med Nordstrandens vikinger og vandhunde

Kerteminde Kommunes borgmester Kasper Ejsing Olesen tog en dukkert i det iskolde hav sammen med de mange fremmødte vinterbadere. Foto: Jeppe Maagaard Holm

Koldt gys: Kertemindes nye borgmester hoppede i Storebælt med Nordstrandens vikinger og vandhunde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For 20. år i streg startede det nye år for mange med en iskold tur i Storebælt, da Kerteminde Ugeavis og Nordstrands Brolaug arrangerede nytårsbadning. Kerteminde Kommunes nye borgmester trodsede også regn og vind og tog en tur i bølgerne.

Kerteminde Nordstrand: Selv om regn og vind ruskede i de små Dannebrog-flag på badebroen på Kerteminde Nordstrand, var fremmødet på årets første dag stort. Traditionen tro var stranden nemlig fyldt med vikinger og vandhunde, der klokken 11 startede det nye år med et iskoldt gys i Storebælt.

Som traditionen foreskriver, var det Kerteminde Kommunes borgmester, der bød de mange fremmødte velkommen til årets første dukkert. Derfor blev velkomsten til årets nytårsbad samtidig Kasper Ejsing Olesens (S) første opgave som ny borgmester, da han fra 1. januar officielt har overtaget borgmesterkæden.

- Det er noget, jeg har set frem til, siden det blev besluttet, at jeg skulle være borgmester. Det er en markering, og det er lige som det, der er startskuddet, sagde Kasper Ejsing Olesen godt pakket ind i stor frakke, lange bukser og sko, da avisen fangede ham kort før det kolde gys. Den nye borgmester forsikrede samtidig, at han ville hoppe i bølgerne med de andre vinterbadere, efter han havde budt velkommen.

- Jeg venter lige med at smide tøjet til, jeg har sagt et par ord. Ellers tror jeg simpelthen, det bliver så koldt, at jeg ikke kommer i, fortalte han grinende.

Selv om det ikke er en fast del af traditionen, at borgmesteren hopper i vandet, har Kasper Ejsing Olesen i flere år overvejet at gøre det. Det er dog aldrig blevet til noget, da det ikke er lykkedes ham at lokke nogen med i det kolde havvand, fortæller han.

- Nu skulle jeg herned, og så tænkte jeg, at jeg lige så godt kunne benytte lejligheden til at hoppe i.

20 år med nytårsbad

Nytårsbadet, som er en fast tradition, bliver arrangeret af Kerteminde Ugeavis og Nordstrands Brolaug. I år var det 20. gang arrangementet fandt sted. Men selv om nytårbadningen fyldte rundt, var der ikke lagt op til nogen særlig fejring i år.

Det fortalte Jan Cederholm, der er formand for Nordstrands Brolaug, da avisen fangede ham midt i de sidste forberedelser. Arrangementet skulle som altid forløbe med borgmestervelkomst, vinterbadning og Gammel Dansk og kaffe til dem, der hoppede i vandet.

- Vi lavede broen i sin tid netop til det formål. Vi samlede ind i gennem fonde og private indsamlinger for at få den op at stå. Jeg tænker, det er godt gået, at vi har klaret at holde det ved lige i 20 år direkte fra stranden, fortalte Jan Cederholm, der dog ikke selv er vinterbader.

- Jeg må indrømme, at det nok ikke lige er mig. Bruseren er bedre, sagde han og grinede.

Borgmesterdåb

Da klokken passerede 11, bød Kasper Ejsing Olesen de fremmødte velkommen. Omkring 100 mennesker stævnede sammen ved badebroen. Nogen i badetøj, andre som tilskuere i vinterhuer og dunjakker.

Da den nye borgmester havde sagt et par ord, startede han den fælles nedtælling:

- 3, 2, 1!

Og så blev vindens rusken suppleret med plaskelyde, gys, grin og hvin. Borgmesteren smed overtøjet og stormede selv i havet.

- Jeg nåede dog ikke under med hovedet, men det var godt nok koldt for tæerne, fortalte han grinende, da han igen var kommet i land.

Efter en borgmesterdåb i storebælt, ser Kerteminde Kommunes nye borgmester frem til for alvor at trække arbejdshandskerne på fra den 2. januar:

- Der er rigtig mange store udfordringer, der ligger, men der er heldigvis også rigtig mange gode ting. Jeg har en tro på, at vi kan rigtig mange ting i Kerteminde Kommune. Nu skal vi ud og forene de ting, til det bedste for Kerteminde Kommune. Det vil jeg gå til med krum ryg, fortalte Kasper Ejsing Olesen.

Koldt gys: Kertemindes nye borgmester hoppede i Storebælt med Nordstrandens vikinger og vandhunde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce