Kold tager til genmæle


Kold tager til genmæle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VÆRFTET: Christen Kold inviterer fiskerne og andre brugere på Sydhavnen til orienteringsmøde
KERTEMINDE: Debatten om den fremtidige brug af det lukkede bådeværft på Sdr. Havnekaj har affødt så mange misforståelser og urigtige påstande, at bådeværftets ejer, direktør Christen Kold, nu vil invitere fiskerne og sydhavnens øvrige brugere til et orienteringsmøde.

Christen Kold, der netop er vendt hjem efter en længere ferie, er nemlig slet ikke enig i, at det vil skabe problemer at indrette et kontorhus lige klos op ad fiskerihavnen.

- Jeg er født og opvokset i Kerteminde, og jeg har haft min jævnlige gang på havnen, siden jeg var dreng. Så jeg ved godt, at der lugter af fisk og opstår støj på fiskerihavnen. Det er netop dette miljø, jeg sætter så stor pris på, og jeg ønsker ikke at skade hverken fiskeriet eller de andre brugere, siger Christen Kold.

Han har som tidligere omtalt søgt om tilladelse til at ombygge værftet til et 1000 kvadratmeter stort kontorhus - nogenlunde samme omfang som i dag.

- De 200 til 300 kvadratmeter regner jeg med at bruge til et maritimt uddannelsescenter for søsporten. I resten af ejendommen vil jeg indrette op til 20 arbejdspladser til dels mit hovedselskab Christen Kold International Furniture, dels til en del af administrationen i mine nye storbutikker. Hvis der er overskydende plads, vil jeg leje ud til andre - men det er ikke hensigten, fastlår Christen Kold.

Fiskerne har blandt andet hævdet, at det ikke kan undgå at give problemer, når fiskeriet skaber fiskelugt og larm uden for kontorerne.Og henviser til en aktuel støjklage fra et kontor i Grønlandsgade over naboen, Bådkommissæren.

Men det afviser Kold.

- Mine egne medarbejdere giver ikke problemer. Og skulle jeg leje dele af byggeriet ud til andre, vil kontrakten komme til at indeholde en passus om naboskabet - kan lejeren ikke lide fiskelugten, må vedkommende finde et andet sted, siger Christen Kold, der vil orientere om sit projekt på føromtalte møde med fiskere og havnebrugere.

- Hér vil jeg gennemgå mit projekt i detaljer, og skulle der være ting i det, som de øvrige brugere ikke kan leve med, kan vi tale os til rette om det - projektet kan sagtens rettes til, siger Christen Kold.

Han ønsker også at tage til genmæle over for nogle urigtige påstande, som debatten har affødt.

- For eksempel har jeg aldrig haft planer om at indrette et storlager i værftet - det skulle ligge et andet sted i kommunen. Det er hævdet, at aktiviteterne i værftet skal være havnerelateret - altså noget med gods over kajkanten. Det er ikke korrekt. I min lejeaftale står der "med maritimt tilsnit" - det er noget helt andet, siger Christen Kold, der også afviser, at han som hævdet ikke har sendt en ansøgning.

- Jeg har tidligere skriftligt sendt ansøgninger, som jeg har fået afslag på. Og der er ikke noget nyt i det aktuelle projekt i forhold til tidligere ansøgninger, siger Christen Kold.

Han tilføjer, at hovedselskabets og dele af forretningskædens administration flytter til Kerteminde den 1. oktober - foreløbig i lejede lokaler.

- Så må Kerteminde beslutte sig for, om man stadig ønsker mine virksomheder, og jeg kan oplyse, at flere andre kommuner har kontaktet mig og meget gerne vil have disse arbejdspladser, siger Christen Kold.

Kold tager til genmæle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce