Knald eller fald-afstemning om slusen: Der er ingen plan B, hvis det bliver et nej

Leif ?Romsø? Hansen fik idéen til en sluse i 2006.

Knald eller fald-afstemning om slusen: Der er ingen plan B, hvis det bliver et nej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

900 medlemmer af sluselaget skal stemme om sluseprojektet fra 11. til 25. september. Formand for miljø- og teknikudvalget vil selv stemme ja, men tror, det bliver et nej.

Kerteminde: Efter flere års diskussioner, talrige møder og komplicerede tekniskeundersøgelser bliver det endeligt afgjort, om Kerteminde får en sluse. Det sker, når medlemmerne af sluselaget fra 11. til 25. september stemmer om, hvorvidt slusen skal bygges.

For at alle de cirka 900 stemmeberettigede medlemmer kan være helt opdaterede på, hvad de skal stemme om, har kommunen arrangeret et sidste informationsmøde om projektet på mandag, før afstemningen går i gang tirsdag.

- Mødet skal prøve at samle op på de politiske vedtagelser og den tekniske løsning, så man kan få et samlet indtryk af, hvad det er, man skal sige ja eller nej til, fortæller formand for miljø- og teknikudvalget, Jesper Hempler.

Op til afstemningen har der verseret rygter om, at medlemmerne med sindsro kunne stemme nej til slusen, for så ville kommunen gå ind og overtage projektet.

- Det er rigtigt, der er nogle, der siger det. Men det scenarium tror jeg ikke, der er nogen i byrådet, der kan se for sig, fortæller Jesper Hempler, der afviser, at han har en plan B i baglommen.

- Jeg ved også, at der er nogle, der siger, at hvis det bliver et nej, så er det politikernes skyld, fordi vi ikke har lavet et projekt, som de kunne stemme ja til. Der kan jeg bare sige, at vi efter bedste evne har forsøgt at lave et projekt, der er så godt som muligt og kan hænge sammen både teknisk og økonomisk, forklarer Jesper Hempler.

Hvis det omvendt ender med et ja til sluseprojektet, vil et flertal i byrådet gå igang med en detailplanlægning af projektet.

Tror på et nej

Har du et sidste godt råd til dem, der stadig er i tvivl, om de skal stemme ja eller nej?

- Jeg tror, man skal stile sig selv det spørgsmål, om det ikke kunne være en meget god idé at få en fornuftig forsikring på sin ejendom mod vand. Og hvad kunne så være en fornuftig forsikring? Det kunne jo være en sluse, siger Jesper Hempler, der selv er medlem af sluselavet.

- Jeg har tænkt mig at stemme ja, for jeg anser det netop for en forsikring mod vand, som jeg håber, at jeg aldrig får brug for.

Hvad tror du, resultatet af afstemningen bliver?

- Ud fra min mavefornemmelse, så tror jeg desværre, at projektet vil falde.

- Og så vil byrådet rette sig efter afstemningsresultatet, og vi meddeler Realdania, at de må bruge pengene (Realdania har givet 14,5 millioner kroner til projektet, red.) et andet sted.

Knald eller fald-afstemning om slusen: Der er ingen plan B, hvis det bliver et nej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce