Klar til havnefest for 40. gang

Hervig Bach troede ikke rigtigt på idéen om en havnefest, men blev hurtigt overbevist om dens bæredygtighed: - Havnefesten er jo dér, hvor alle i byen har lov at slå sig løs... og det giver gode penge til ungdomsarbejdet i roklubben og sejlklubben.
Foto: Brian Karmark

Klar til havnefest for 40. gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hervig Bach var ikke begejstret for idéen, da festen opstod i 1969, men han er stadig med i styregruppen

KERTEMINDE: Gensyn med gamle elever fra Kerteminde Skole, som nu er blevet bedsteforældre - dét er en af de årlige fornøjelser for Hervig Bach ved byens havnefest.

I år holdes Havnefesten for 40. gang. Som altid med Hervig Bach som en af de ledende kræfter. Som ung lærer og bestyrelsesmedlem i Kerteminde Sejlklub var han med i 1969, da idéen om Havnefesten opstod.

Med og med er nu så meget sagt. Faktisk var han ikke særlig varm på forslaget, fordi han tvivlede på, at der kunne tjenes penge på arrangementet.

Han indså dog sin fejltagelse straks det første år, og han er stadig den ene af sejlklubbens to repræsentanter i festens styregruppe.
Foto: Brian Karmark

Gensynet vigtigt

Netop det årlige gensyn med venner og bekendte er en vigtig del af Havnefesten. Også for mange andre. Derfor kommer tidligere kertemindere muntre "hjem" den første weekend i august, hvor de kan glæde sig over, at alt - stort set - er ved det gamle.

Havnefestens ledelse har allerede for år tilbage lavet en kundeundersøgelse, der afslørede, at gæsterne slet ikke er interesserede i forandringer:

Røgede sild, masser af øl, musik og underholdning er recepten. Helst kombineret med godt vejr ...

Igennem de 40 år har Havnefesten - med sine omkring 300 frivillige medarbejdere - tjent masser af penge ind til ungdomsarbejdet hos de to arrangerende foreninger, Kerteminde Sejlklub og Kerteminde Roklub.

Tit, om ikke hvert år, sættes der omsætningsrekorder. Og efter en opstramning på omkostningerne har de seneste fester givet pænt store overskud.

Regnet ud i procenter af omsætningen når man imidlertid slet ikke i nærheden af startåret. Dengang i 1969 var omsætningen på omkring 60.000 kroner, hvoraf 29.400 kroner var overskud!

Naturligvis for en stor dels vedkommende tjent på øllet, der i disse tider kunne fås fra fad til tre kroner.... i flaske til 50 øre ekstra.

Her er der ikke blot kommet nye priser, men fra i år også nye vilkår. Politiet har henstillet til Havnefesten, at man opgiver salget af flaskeøl. Derfor bliver der denne gang kun fadøl at få.
Foto: Brian Karmark

Koncentreret show

Havnefesten bygger altså på traditionerne, men små forandringer sniger sig alligevel ind.

Fjord&Bælts placering lige ud til havnen var således anledning til, at det store havneshow om lørdagen blev flyttet ind i fiskerihavnen. Derved undgik man at stresse centrets marsvin med støjen fra showet.

Flytningen viste sig at være en gevinst, fordi løjerne her blev koncentreret - også i afviklingen - og publikum samtidig kom tættere på.

Søndag formiddags store trækplaster har gennem alle årene været underholdningen i Skipperkroen. De første 30 år med journalisten Erik "Prik" Larsen til veloplagt at spidde lillebyens spidser.

Erstatning for bedemand

Han blev først suppleret og senere helt afløst af den populære bedemand Nils-Peter Holm, der som bekendt kan noget mer' end sit Fadervor.

I år har han imidlertid bedt sig fritaget, så en helt ny underholder - Rasmus Skovmand - får sin debut i Havnefestens regi.

Den 37-årige Rasmus Skovmand fra Odense er dog ikke ukendt med at optræde.

Han har spillet revy og arbejdet med gadeteater i både ind- og udland. Faktisk stod han på en scene allerede som 10-årig.

Klar til havnefest for 40. gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce