Kirsebærfestivalen: En stor succes, og lige på nippet til at gå galt

Selv i et år med rekordsommer lykkedes det ikke kirsebærfestivalen at skabe et overskud. Arkivfoto: Michael Bager

Kirsebærfestivalen: En stor succes, og lige på nippet til at gå galt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis ikke der kan findes en ny formand, så kan det ende med, at man må springe et år over, mener tidligere næstformand Jørgen Hansen

Kerteminde: - Vi har i år haft det bedste vejr nogensinde, og vi havde flere gæster end nogensinde. Alligevel endte det med at give underskud.

Jørgen Hansen, der indtil dette års generalforsamling var næstformand i Foreningen for Kunst og Kultur på Kertemindeegnen, er ikke i tvivl: Kirsebærfestivalen er i fare. Ikke blot på grund af økonomien, men også fordi der mangler et bestyrelsesmedlem og tre substitutter, som arbejder på lige fod med bestyrelsen.

- Vi skal konstituere os den 3. december. Inden da skulle der gerne melde sig en, der har lyst til at være formand. Det skal være en, der er engageret og vil bruge tid på det, for det tager tid. Sker det ikke, så må vi eventuelt springe et år over, for der er svært at se for sig, at vi kan holde festival uden en formand, siger Jørgen Hansen.

For få boder

Økonomisk er billedet også lidt skræmmende.

- Vi har haft de bedst tænkelige forudsætninger i år, og alligevel koster det os penge. Vi har aldrig før tjent så mange penge på ølsalg. Til gengæld svigter salget af boder, så den indsats skal vi have intensiveret. Vi synes jo, vi har et godt koncept at tilbyde dem, og vi ved, at folk kommer langvejs fra for at være med - både fra ind- og udland, påpeger Jørgen Hansen.

- Men vi er jo efterhånden mange, der har bud efter de handlende, og nogle af de store vogne kommer ikke mere, fordi de nu har slået sig ned i Storms Pakhus (i Odense, red.).

Festivalen har lidt penge på bogen, men det er ikke meningen, at de skal bruges til at dække underskud.

- Vi vil jo gerne kunne spare sammen til blandt andet et nyt solsejl og også gerne nogle flere telte, så vi ikke skal ud og leje hvert år.

Nogle har talt om at spærre Torvet af og opkræve entre, når de store musikalske navne er på.

- Det er bare ikke til at se, hvordan det rent praktisk skulle kunne lade sig gøre, og så passer det heller ikke til Kirsebærfestivalen, hvor konceptet jo siden starten har været, at det er gratis, fastslår Jørgen Hansen.

- I øjeblikket er det lidt svært, for det går jo sådan set fint, hvis vi finder en formand, vi skal bare finde ud af at få det til at give overskud.

Kirsebærfestivalen: En stor succes, og lige på nippet til at gå galt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce