Kirsebærfestival fik overskud

Når der er Kirsebærfestival i Kerteminde, kommer kirsebærpigerne sejlende med Rylen og deler ud. Det gjorde de også i 2015 ved Renæssancehavnen.
Foto: Michael Bager

Kirsebærfestival fik overskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et økonomisk overskud i 2015 har reddet Kirsebærfestivalen og har skabt nye muligheder i planlægningen af dette års festival.

Kerteminde: Efter at Kirsebærfestivalen i Kerteminde løb af stablen i sommer, spåede formand Troels Malthe Borch, at det ville være en økonomisk succes, når de fik kigget regnskaberne igennem. Det viste sig at holde stik efter nogle år med store underskud.

- Vi har overskud, fortæller en glad Troels Malthe Borch, som blev formand sidste år, efter at Birgit Jarly takkede af.

På trods af, at der de sidste mange år er kommet flere og flere gæster til byen, som har deltaget i aktiviteterne under Kirsebærfestivalen, har arrangørerne alligevel haft deres problemer at slås med.

- Vi var jo derude, at vi ikke kunne fortsætte med endnu et underskud. Så var vi nok blevet nødt til at overveje muligheden i at lukke biksen. Det blev heldigvis slet ikke nødvendigt, siger Troels Malthe Borch.

Troels Malthe Borch blev formand for Kirsebærfestivalen sidste år og har de positive briller på.
Troels Malthe Borch blev formand for Kirsebærfestivalen sidste år og har de positive briller på.
Foto: Laust Jordal

Et unikt tema

Efter den positive nyhed har Kirsebærfestivalen store ambitioner for 2016. De vil udnytte overskuddet til at gøre noget særligt, for eksempel ved at fortælle om Kerteminde rundt omkring i resten af landet - og måske også i udlandet.

Her vil samarbejdet med VisitKerteminde, Smagen af Fyn og Destination Fyn være afgørende.

- Vores mål er også at styrke festivalen som en unik begivenhed, så den adskiller sig fra andre festivaler. Folk husker blandt andet festivalen for rylen, kirsebærrene og kirsebærdronningen, men vi vil også finde på nogle nye og spændende ting, siger Troels Malthe Borch, som dog ikke vil løfte sløret for de foreløbige idéer.

Til at starte med var det unikt, at festivalen havde et fødevaremarked. Sådan er det ikke længere. Derfor skal arrangørerne finde på nye idéer, for at kirsebærfestivalen stadig kan kalde sig unik.

En af de nye ting for årets festival, som allerede er på plads, bliver et tema, som har relation til aktiviteter i Kerteminde Kommune.

- I anledningen af at Ladbyskibet bliver sat i søen her til maj, har vi lavet temaet 'opdag verden', hvor folk skal bruge deres sanser til at opdage verden på ny, fortæller Troels Malthe Borch.

Mere for børn og mere musik

Programmet for Kirsebærfestivalen plejer at blive offentliggjort først i maj måned. Sådan kommer det også til at være i år, mener formanden. Men der er allerede små overskrifter på plads.

- Vi vil gerne lave noget mere for børn, som kan skabe noget mere fordybelse, siger Troels Malthe Borch og tilføjer:

- Men der kommer også til at ske noget ekstra med musikken, lyder planen indtil videre.

Det bliver i år 11. gang, at Kirsebærfestivalen bliver afholdt i Kerteminde. I år bliver det i dagene 15. til 17. juli, at man kan spadsere en tur igennem byen og opleve kirsebær på flere forskellige måder, og ellers deltage i byfesten på bedste vis.

Kirsebærfestival fik overskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce