Opvarmning til den store kirsebærfestival

Kerteminde: Vanen tro har Kertemindes kulturelle institutioner sørget for, at byens borgere og gæster i dagene op til startskuddet for årets kirsebærfestival, der finder sted 21.-23. juli, kan deltage i forskellige sanseoplevelser som skønne film, smagsoplevelser og kulturelle aktiviteter. De af byens borgere, der ikke er taget på sommerferie, og turisterne, som gæster feriedestinationen Kerteminde, kommer ikke til at kede sig, lover formanden for Kirsebærfestivalen, Jens Gantriis.

- Der er noget for alle sanser og for alle aldre, fortæller Troels Malthe Borch, der sammen med Karen Louise Bencke er tovholder på sansedagene.

- Det er hvert år lidt af et puslespil at sammensætte de to programmer, der i alt dækker seks dage i uge 29, men igen i år er det lykkedes os at få et flot forløb sat i søen.

Under sansedagene kan man bl.a. deltage i landskabsmaling, man kan lytte til et marsvin, føle sig som en viking og foran det store lærred lade sig forundre over de to kunstnere, Cezanne og Zola fra Provence og deres venskab og rivalisering, også som film.

Flere af arrangementerne er tilrettelagt til børn ifølge deres forældre.

Sansedagene er vanen tro arrangeret i samarbejde mellem Kertemindes forskellige kulturinstitutioner,

Sansedagene sluttes af med kirsebærplukning hos Nybro Frugt om aftenen den 20. juli. Nybro Frugt er officiel leverandør af kirsebær til kirsebærfestivalen, der skydes i gang fredag formiddag med det helt store morgenbord på Torvet i Kerteminde. /EXP