Kirke-idé: Revninge til Kerteminde


Kirke-idé: Revninge til Kerteminde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SAMLING: Skolegrænser og kirkesogn bør følges ad, mener Erik Jensen

REVNINGE: Den folkekirkelige fremtid for Revninge ligger i en tilknytning til Kerteminde, ikke i en sammensmeltning med Rynkeby. Det mener tidligere byrådsmedlem Erik Jensen, Jershave.

- Revninge har altid været knyttet til Kerteminde. Vi er jo ikke en forstad til Rynkeby, fastslår Erik Jensen, Jershave.

Han frygter, at biskop Kresten Drejergaard vil løse problemerne med at få valgt et nyt menighedsråd i Revninge gennem en sammenlægning med Rynkeby Sogn.

- Jeg har savnet en melding fra det afgående menighedsråd, som advarede mod den løsning. Og når ingen andre melder ud, må jeg jo gøre det selv, siger Erik Jensen.

Erik Jensen tager som tidligere skolepolitiker og mangeårig formand for Kertemindes skolekommission sit udgangspunkt netop i skoledistrikterne.

Helt ny bydel

Her hører selve Revninge by til Nymarksskolens distrikt, men området ved Lundsgård og ved Søvang - lige uden for Kerteminde - er naturligt nok knyttet til Kerteminde Skole.

- I løbet af få år vil der opstå en helt ny bydel i Søvangs-området. Udstykningen er på vej i øjeblikket, og der bygges måske 100 huse, hvorfra børnene skal gå i skole i Kerteminde. Så virker det helt forkert, at dette store boligområde kirkeligt skal høre til Rynkeby, understreger Erik Jensen.

Han forudser, at den nye bydel ved Søvang i de kommende år vil vokse yderligere mod Revninge, så landsbyens tilknytning til Kerteminde kun vil blive stærkere og stærkere.

"Lejlighedskirke"

Erik Jensen erkender, at der formentlig ikke er nogen selvstændig fremtid for Revninge Sogn. Ikke mindst, fordi valgmenigheden i Kerteminde har så stor tilslutning i Revninge.

- Der er måske kun 50-60 beboere, der er tilknyttet sognekirken i Revninge - og af dem kommer måske kun ti procent jævnligt i kirken. Derfor vil Revninge Kirke i fremtiden blive en "lejlighedskirke", men den bør altså høre til Kerteminde Sogn, fastslår ErikJensen:

- Der skal tænkes nyt. Hvis man bygger på gamle kirkegrænser og -traditioner ender det jo med en løsning, der bygger på 1100-tallet...

Kirke-idé: Revninge til Kerteminde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce