Kino trodser strandvejret: Turisterne går i biografen i sommervarmen

Kerteminde Kommune købte Kerteminde Kino i 1995 og stillede biografen tilrådighed for den frivillige forening; Kerteminde Kino, der har drevet den lige siden.

Kino trodser strandvejret: Turisterne går i biografen i sommervarmen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mamma Mia 2 har formået at trække kerteminderne og turisterne væk fra stranden og ind i biografen.

Kerteminde: Solen har skinnet næsten uafbrudt og trukket horder af mennesker til stranden. Alligevel er det lykkes Kerteminde Kino at lokke folk indenfor i biografens svalende mørke.

- Det er gået supergodt i sommerferien, fortæller for Jutta Lundqvist, der er formand for den frivillige forening, der driver kino.

- Vi har lige hat stor succes med Mamma Mia 2, og der kunne vi se, at selv når solen bager, så går folk i biografen, når der kommer sådan en basker.

Inden de sidste billetter er talt op, vurderer Jutta Lundqvist, at mellem 700-800 gæster har været inde og se Mamma Mia 2, og en stor del af dem har været turister.

Abbas gamle sange tilsat lidt græsk romantik slår dog ikke foråret helt store tilløbstykke i Kerteminde Kino: Den danske spillefilm om John Mogensen, "Så længe jeg lever."

- Det er specielt, når vi har danske film, at vi oplever, at folk kommer i biografen, forklarer Jutta Lundqvist.

Nye stole i hele salen

Kerteminde Kino er drevet af cirka 120 frivillige, og det er så attraktivt at være frivillig i biografen, at der er venteliste for at få lov til at arbejde gratis.

- Det eneste, man får for at arbejde i Kino, det er, at man kan gå gratis i biografen, fortæller Jutta Lundqvist.

Sidste år var der en generel nedgang i antallet af solgte biografbilletter i Danmark. Det mærkede man også i Kerteminde Kino, der i årets løb solgte omkring 12.00 biletter.

- Vi har før været oppe på at sælge 16.000 billetter om året, så vi skal meget gerne nå et større billetsalg i år, siger Jutta Lundqvist, der satser på, at den nye Jussi Adler Olsen film, "Journal 64", der har premiere til oktober vil lokke kerteminderne i biografen.

Forholdene er i hvert fald i orden i den lille biograf, der i år har fået nye stole i hele salen.

- Vi kom ud med et lille overskud sidste år, men vi har en god opsparing, så der var råd til stolene, fortæller Jutta Lundqvist.

Kino trodser strandvejret: Turisterne går i biografen i sommervarmen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce