Kinesiolog i Kertinge: Christina får din krop til at tale

Christina Bjørn Nilsson bor på Ladbyvej i Kertinge, hvor hun nu også har åbnet sin klinik. Privatfoto

Kinesiolog i Kertinge: Christina får din krop til at tale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På Ladbyvej i Kertinge åbner Christina Bjørn Nilsson nu sin klinik, Kinesiologi klinikken. Hun har efter flere år som sygeplejerske i den etablerede sundhedsverden nu uddannet sig til kinesiologi

Kertinge: Hun har prøvet det selv og ved derfor, at det har god effekt. Christina Bjørn Nilsson havde en slidrevne i sit knæ og kunne i flere år ikke løbe, men kinesiologi hjalp hende tilbage i løbeskoene, og nu kan hun løbe 24 minutter uden pause.

- Det er simpelthen så dejligt, smiler hun.

Efter hun i flere år har arbejdet som sygeplejerske på Odense Universitetshospital, er Christina Bjørn Nilsson her fra årsskiftet blevet uddannet kinesiolog.

- Jeg var interesseret i at blive videreuddannet inden for mit felt, men jeg synes faktisk ikke, at det var så let at finde en uddannelse. Jeg ville gerne være psykoterapeut, men så var der pludselig én i min omgangskreds, der sagde: Du skal da selvfølgelig uddanne dig til kinesiolog. Hun var selv kinesiolog, og det var derfor ikke bare grebet ud af den blå luft, da hun sagde det.

Christina Bjørn Nilsson sprang ud i det og har nu brugt de sidste halvandet år på at uddanne sig til kinesiolog. Det er sket på Kinesiologiskolen i Vejle. Her kunne hun få merit i flere fag, da hun i forvejen havde de fag fra sin uddannelse til sygeplejerske.

Kinesiologi er en behandling, der bygger på Vestens viden om anatomi, fysiologi og kemi sammen med Østens viden om meridianbaner og akupunkturpunkter.

- Det er simpelthen så spændende, fastslår hun, og glæden i øjnene bag brilleglassene siger alt.

Hun har også kun mødt en anelse modstand i den etablerede sundhedsverden.

- Folk skal nok altid lige finde ud på, hvad det nu går ud på, smiler hun.

Egen klinik i Ladby

Nu har Christina Bjørn Nilsson åbnet klinik i privathjemmet på Ladbyvej i Kertinge. "Kinesiologi klinikken" står der på skiltet ude ved vejen, som bærer Kertemindes skiltemaler, Karl Krølles, karakteristiske kalligrafi.

Hun har allerede hjulpet en del klienter i sin klinik og glæder sig til at tage imod flere. Hendes klienter har alle aldre - lige fra unge til gamle, og de skavanker, som de møder op med, er egentlig ikke så forskellige fra hinanden. Det kan både være det fysiske og psykiske - stress, angst, depressioner og indlæringsproblemer. Kinesiologen arbejder med de ubalancer klienten kommer med og skaber balance i kroppen. I kinesiologien ses mennesket som en helhed, hvor krop, kemi, følelser, tanker og energi gensidigt påvirker hinanden.

- Cellerne i din krop ved godt, hvad den er klar til at arbejde med, og det fortæller de faktisk, når jeg går ind og arbejder med den.

Kinesiologen arbejde ud fra en muskeltest, ved hjælp af muskeltesten afdækkes tilstande i kroppens energisystem og meridianbaner. Muskeltesten foregår ved at der lægges et let tryk på klientens arm eller ben. Ved hjælp af muskeltesten afdækkes klientens ubalancer, der genoprettes ved hjælp af apukunkturpunkter og energibaner.

Christina Bjørn Nilsson bruger typisk omkring halvanden time sammen med en klient.

Lige nu arbejder hun ved siden af sit arbejde i klinikken også som hjemmesygeplejerske i Odense Kommune, men på sigt håber hun, at hun kan leve af sin klinik.

Kinesiolog i Kertinge: Christina får din krop til at tale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce