Kertemindes nye byråd samlet første gang

Ingen sure miner - med ansigterne i de rette folder gjorde politikerne i aftes klar til de kommende fire års arbejde i Kerteminde Byråd. Efter mødet var der fællesspisning i rådhusets kantine.
Foto: Ole Friis

Kertemindes nye byråd samlet første gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kerteminde: Efter et par turbulente måneder var det i går tiden til at begynde arbejdet for politikerne i Kertemindes nye byråd. Men hvis man kan betegne det politiske klima gennem de sidste to måneder som stormfuldt, så var seancen i går mindre end en let brise. Og hvis nogen sad og lullede sig væk i egne tanker, så kom det største sus, da kommunens nye borgmester Sonja Rasmussen (løsgænger) ringede mødet ind med et rungende slag på klokken.

På bare ni minutter ændrede et enigt byråd styrelsesvedtægten og rokerede på medlemmerne i Folkeoplysningsudvalget. Samtidig blev det besluttet, at der ikke ydes særlige vederlag til udvalgsmedlemmerne. Dermed er det kun udvalgsformænd og 1. viceborgmester, der honoreres i henhold til styrelsesvedtægten. Ifølge den kunne politikerne have fået knap 23.000 kroner per udvalgspost, men med beslutningen udbetales alene de faste vederlag til byrådets medlemmer.

Havde politikerne sagt ja til at bevilge sig selv udvalgsvederlag, havde det kostet kommunen 733.000 kroner årligt, og det ville have krævet en tillægsbevilling.

Ingen ønskede ordet, og dermed var der heller ingen til at sige borgmesteren imod, da hun rundede mødet af klokken 17.09.

- Det var da let nok, konstaterede den nyvalgte Axel Beck (DF) efter mødet.

- Lige efter valget var jeg ikke helt stolt, men nu har jeg vænnet mig til tanken. Selvfølgelig har jeg også lært en masse nye mennesker at kende, men jeg tror nu nok, at vi skal få det hyggeligt, sagde han.

I det modsatte hjørne af forsamlingen sad SF’s Ali Vural også med for første gang. Og selv om der med hans egne ord ikke var store punkter på dagsorden, så skulle han, da også lige vænne sig til tanken.

- Lige pludselig har jeg en helt anden funktion. Nu kan jeg være med til at præge beslutningerne og være med, hvor de træffes. Det er jo stort, lød det fra den 37-årige SF’er.

Byrådet samles igen til ordinært møde den 28. januar.

Kertemindes nye byråd samlet første gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce