Kertemindes eks-borgmester Hans Luunbjerg: Ikke så skidt endda at træde tilbage

Det lykkedes ikke Hans Luunbjerg at genvinde borgmesterkæden. Men det er han slet ikke så ked af, når det kommer til stykket. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Kertemindes eks-borgmester Hans Luunbjerg: Ikke så skidt endda at træde tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Når jeg ser det brogede byråd, vælgerne har sammensat, så er det måske godt nok ikke at skulle stå i spidsen for det, siger den nu fratrådte borgmester, Hans Luunbjerg (V).

Nordøstfyn: Et par skraldesække skulle der til for at rydde borgmesterkontoret på Kerteminde Rådhus for det, nu tidligere borgmester Hans Luunbjerg (V) havde samlet sammen i løbet af sine fire år. Noget af det røg til forbrænding, andet kom med hjem - blandt andet et sæt skakbrikker.

- Dem tager jeg med ud i sommerhuset, hvor jeg skal spille skak med min søn, fortæller han.

Han ser frem til at bruge mere tid med sønnerne, nu hvor det politiske arbejde kommer til at fylde mindre.

- De er 10 og 14, så der er nu, det er sidste chance, inden de flyver fra reden. Så når alt kommer til alt, er det ikke så tosset endda at få mere tid til dem.

Selvom han kæmpede til det sidste for at få endnu en periode som borgmester, så var det ikke med vemod, han pakkede sit kontor.

- Når jeg ser på det brogede byråd, der blev resultatet af valget, så er det måske godt nok ikke at skulle stå i spidsen for det, bemærker han og tilføjer:

- Men jeg kommer til at savne det daglige tætte samarbejde med personalet her på rådhuset.

- Samlet set har jeg nydt de fire år, og nu kan jeg så se tilbage og sige: Så har jeg også prøvet det.
Hans Luunbjerg, tidligere borgmester

Uventede sider af borgmesterjobbet

Hans Luunbjerg har nydt sine fire år som borgmester, men han lægger ikke skjul på, at der var nogle ting ved jobbet, som kom helt bag på ham.

- Når jeg gik efter borgmesterposten, så var det jo på grund af det politiske arbejde. Jeg havde ikke lige tænkt på, at jeg også skulle stå i spidsen for en organisation på 1600 mennesker. Det havde jeg ingen uddannelse i, og da jeg startede, var der kun en konstitueret kommunaldirektør. Det var en periode med mange bratte opvågninger, og mange beslutninger i den lavpraktiske afdeling, der skulle træffes, fortæller han.

- Og jeg havde heller ikke forudset den sværeste del af at være borgmester. Det at få besøg på kontoret af borgere, der har så stor brug for en hjælp, som vi bare ikke kan give. Når de ender på mit kontor, så er det jo, fordi alle andre veje er afprøvet - det er det sidste desperate forsøg. Det kan godt være tungt at sidde med.

Hårdhudet

I sin borgmestertid har Hans Luunbjerg måtte lægge ryg til en hel del kritik - ikke mindst på facebook, hvor folk kan give vreden frit løb. Det har imidlertid ikke påvirket ham synderligt:

- Jeg er temmelig hårdhudet, når det kommer til stykket, fastslår han.

- Men meget af kritikken har været, fordi vi ikke har været dygtige nok til at kommunikere, og det tager jeg til mig: Det skulle jeg have gjort bedre.

Det ærgrer ham også, at det ikke lykkedes ham at få byrådet til at stå sammen om en fælles kurs for Kerteminde.

- Vi konstituerede os med alle 25 byrådsmedlemmer, men enigheden holdt ikke ret længe, og det er desværre en af årsagerne til, at Kerteminde stadig har det svært, påpeger han.

- De kommuner, der har fremgang, er dem, hvor politikerne trækker af på problemerne - vælger en løsning og gør det, de har besluttet.

Men uanset det, der ikke lykkedes og uanset de tæsk, der fulgte med jobbet, så er det fire år, Hans Luunbjerg vil se tilbage på med smil på læben, forsikrer han.

- Samlet set har jeg nydt de fire år, og nu kan jeg så se tilbage og sige: Så har jeg også prøvet det.

Kertemindes eks-borgmester Hans Luunbjerg: Ikke så skidt endda at træde tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce