Kertemindes borgmester i spidsen for oprør

Kasper Olesen (soc) har sat en borgmester-bevægelse i gang imod undervisningsministerens model til dannelse af det nye Faglig Grund-Uddannelse. Arkivfoto: Michael Bager

Kertemindes borgmester i spidsen for oprør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Det er ikke godt nok. Det må I gøre bedre, skriver borgmestrene i hele Syddanmark til undervisningsministeren. Brevet er forfattet af Kertemindes borgmester, Kasper Olesen.

Kerteminde: For borgmester Kasper Olesen er produktionsskolens tilbud til unge mennesker meget vigtige. Derfor følger han også meget opmærksomt den forandring, der er i gang: Omdannelsen af produktionsskoler og andre voksen-tilbud til en fælles FGU - Faglig Grund-Uddannelse.

Med hjælp fra Østfyns Produktionsskole blev han opmærksom på, at oplægget til, hvordan forandringen i praksis skal foregå, ikke er særlig demokratisk.

Det vil han ikke finde sig i.

Jyderne ville også være med

Han satte sig derfor og formulerede et brev til undervisningsministeren, hvori har påpeger det demokratiske underskud i, at der kun skal sidde en enkelt borgmester i hver af de bestyrelse, der rundt om i landet skal stå for etableringen af de nye FGU-institutioner og -skoler. Således også kun en borgmester i det kommende skoledistrikt, som Kerteminde bliver den del af (som det ser ud nu bestående af 5 kommuner).

- Kommunernes forskelligheder på geografi, lokale uddannelser og ungegrupperinger bevirker, at det ikke kan forventes, at én kommunal repræsentant kan varetage alle interesser for kommunerne i institutionens optagerområde, skriver han blandt andet i brevet.

Han tog det med til det fynske borgmesterforum, hvor samtlige fynske borgmestre straks sluttede op om brevet.

- Ikke nok med det. Der var nogle, der tog det med videre til Jylland, så nu er det samtlige borgmestre i Syddanmark, der danner fælles front imod det demokratiunderskud, der er i ministerens model for etablering af det nye FGU, konstaterer Kasper Olesen.

Kertemindes borgmester i spidsen for oprør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce