Kerteminderevyen slog alle rekorder i år: Vi har nået utrolige højder

"Guldholdet", der for tredje år i træk er indstillet som Årets Revy. - Nukan de ikke nå mere i Kerteminde, forklarer revydirektør Mads Nørby om, hvorfor han bryder holdet op. Arkivfoto: Birgitte Søe

Kerteminderevyen slog alle rekorder i år: Vi har nået utrolige højder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Revydirektør Mads Nørby har sat punktum for en sæson med 34 udsolgte forestillinger og et kandidatur til titlen som Årets revy for tredje år i træk. Nu gør han klar til at tage fat næste år med et - om ikke helt så næsten - nyt hold: En æra er slut og en ny kan begynde.

Kerteminde: Den ellers altid muntre og sprælske revydirektør Mads Nørby var søndag noget vemodig. Lørdag aften løb Kerteminderevyen for sidste gang over scenen på Tornøes Hotel og han sagde farvel til sit revyhold. Og i hvert fald for Kim Hammelsvang og Farshad Kholghi var det et farvel uden at blive efterfulgt af det sædvanlige: Vi ses til næste år. Om det også gælder for Trine Gadeberg og Marie Mondrup vil Mads Nørby ikke afsløre endnu.

Men han vil gerne afsløre, at det er med vilje, at han bryder "Guldholdet" op. Og Guldhold det er det. Det blev søndag morgen offentliggjort, at Kerteminderevyen for tredje år i træk er blevet indstillet til at modtage prisen som Årets Revy ved Revyernes Revy. I øvrigt ikke så overraskende i betragtning af de formidable anmeldelser, revyen fik alle vegne fra Ekstrabaldet til Jyllandsposten.

- Det er gået så sindssygt godt for det her hold, at de næsten ikke kan nå mere i Kerteminde. Vi har nået utrolige højder. At tænke sig, at vi igen er indstillet som Årets Revy. Og vi har i år spillet 34 forestillinger for fulde huse, hvilket vil sige, at vi har haft næsten 700 mennesker igennem - vi har slået alle vore rekorder. Det har været uafbrudt fremgang, men alting har sin tid. Jeg føler, at en Æra er slut og en ny kan begynde, siger Mads Nørby.

Kerteminderevyen er blevet et Aps
Kerteminde: Noget af det første, journalisten altid spørger revydirektør Mads Nørby om er: Giver det overskud i år.I år er svaret et klart ja, selvom han endnu ikke er færdig med at betale regninger og derfor heller ikke har noget færdigt regnskab.

Men han tilføjer:

- Til næste år behøver du ikke at spørge, for da vil du kunne læse det i de offentlige regnskaber. Jeg har nemlig omdannet Kerteminderevyen fra en privat forretning til et Aps, fortæller han.

- Det har jeg først og fremmest gjort, fordi jeg som 61-årig så småt skal begynde at tænke på, at jeg på et eller andet tidspunkt ikke kan holde til det længere, og så er revyen nemmere at sælge, hvis den er et selskab. Kerteminderevyen er jo ved at være et godt brand, der er noget værd.

Mads Nørby understreger, at han ikke står lige for at stoppe som revydirektør.

- Men jeg kan godt mærke her efter sidste forestilling, at jeg er alvorlig træt - ja faktisk udmattet.

Mads Nørby har lavet revy i Kerteminde i 14 år, de sidste 11 år som direktør.
Jobbet som revydirektør er krævende og alsifdigt. Han planlægger, han engagerer skuespillere, han styrer økonomi, han byder gæsterne velkommen og han medvirker selv på scenen. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg.
Jobbet som revydirektør er krævende og alsifdigt. Han planlægger, han engagerer skuespillere, han styrer økonomi, han byder gæsterne velkommen og han medvirker selv på scenen. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg.

Kasper Gattrup med til næste år

- Men jeg starter langt fra på bar bund, for hele holdet bag revyen - inklusive kapelmester Peter Bom - fortsætter. Og med de ting, vi har opnået, så er det nu meget lettere at gå ud og få gode navne til Kerteminde. Tidligere var det noget med at trække på personlige relationer og så en god portion held. For selvom Kerteminderevyen har succes, så findes der jo større revyer derude, både målt i prestige og løn.

Mads Nørby fortæller, at han stort set har hele holdet til næste års Kerteminderevy klar, men han vil kun løfte sløret for et enkelt navn: Kasper Gattrup, der i 2015 modtog prisen som Årets talent ved Revyernes Revy - og som af mange vil være kendt og elsket fra impro-comedyholdet "Specialklassen".

- Men det har været et helt enestående hold. At tænke sig, at vi kunne få så god en sæson til trods for de mange forhindringer, vi mødte i år. En instruktør, der sprang fra, en shitstorm imod vores plakat, og så det, at både min mor og Trine Gadebergs mor døde i prøveforløbet, bemærker han.

- Min mor havde været syg og fortjente at få fred, men med Trines mor kom det som et lyn fra en klar himmel, og hun blev begravet dagen før den første forpremiere. Det betød, at vi blev nødt til at rykke tættere sammen, men det var vi heldigvis gode til - der var stor opbakning og støtte og plads og forståelse, fortæller han.

- Og på trdos af alt har det været en fest at spille i år, og i forhold til den publikumsglæde, vi har oplevet, har det også slået alt, hvad vi hidtil har set. Det har også været tydeligt, at vi på scenen er blevet mere og mere bløde i knæene, efterhånden som vi nærmede os sidste forestilling, og lørdag aften blev meget bevæget.

Nu skal Mads Nørby bare have ryddet op på Tornøes Hotel, og mandag aften vil ingen kunne se, at der har været revy. Og så er han jo allerede i fuld gang med forberedelserne til Kerteminderevyen 2019.

Kerteminderevyen slog alle rekorder i år: Vi har nået utrolige højder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce