- Konstituering handler ikke blot om en borgmesterkæde, det handler om politik de næste fire år, gør den tidligere borgmester Else Møller opmærksom på.

Nordøstfyn: Medens nervekrigen er i gang, og alle venter spændt på, at Kerteminde, som en af de sidste kommuner i landet, skal få en borgmester, kan man godt undre sig over, hvorfor de involverede ikke bare kan finde en løsning.

Men som Else Møller (K) - det byrådsmedlem med mest erfaring i bagagen - forklarer, så handler det ikke blot om, hvem der skal have borgmesterkæden om halsen.

- Det er jo ikke blot et spørgsmål om at kunne tælle til 13. Det er et spørgsmål om at finde en konstellation, man kan bygge de næste fire års politik på. Det handler ikke kun om at få pladserne fordelt. Det er også et spørgsmål om det politiske indhold, minder hun om.

- Og det er jo med hjerteblod, man sidder og forhandler, for alle tror på, at deres politik er den bedste for kommunen.

Else Møller går meget ind for et bredt flertal. Det gjorde hun også, dengang hun selv blev borgemester.

- Dengang havde vi flertal, men vi inviterede alligevel både S og SF med ind, for det var det, jeg syntes var bedst for Kerteminde, erindrer hun.

- Og når så konstitueringen er indgået, så skal man give hinanden arbejdsro. Men det syntes jeg, det kniber mere og mere med.

Else Møller var i byrådet i 32 år, inden hun tog otte års pause og nu er med igen.

- Jeg oplever, at det var lettere at finde fodslag i gamle dage - og det er ikke fordi min hukommelse svigter mig. Dengang var der større forståelse for at give hinanden arbejdsro, siger hun.

- Men dengang var økonomien heller ikke så presset, og der var ikke så mange partier.

  • Nordström_Helle

    Af:

    Jeg har arbejdet som journalist i Kerteminde i rundt regnet 30 år, først på Kjerteminde Avis og siden 2010 på Fyens Stiftstidende.

Mere om emnet

Se alle
Hvis ingen vil give sig - bliver Klavs borgmester

Hvis ingen vil give sig - bliver Klavs borgmester

2
Kerteminde-humorist: Afgør borgmesterkampen med et dystløb

Kerteminde-humorist: Afgør borgmesterkampen med et dystløb

1
Dansk Folkeparti: Kun Hans Luunbjerg kan løse borgmesterkrisen

Dansk Folkeparti: Kun Hans Luunbjerg kan løse borgmesterkrisen