Nordøstfyn: Som det er de fleste bekendt, kniber det med penge i kommunekassen. Det betyder, at likviditeten er hårdt presset - med andre ord, det er svært at finde kontanter til at klare dagen og vejen.

Derfor vil Kerteminde Kommune i år optage et lån på 44 millioner kroner til at polstre kommunekassen (styrke likviditeten).

- Det er lykkedes mig at overbevise ministeren om, at vi midlertidigt har brug for økonomisk hjælp, så derfor har vi fået lov til at optage sådan et lån, fortæller borgmester, Hans Luunbjerg.

- Det er et 10-årigt lån, som bare skal hjælpe os igennem, indtil besparelserne i "Store Forandringer" slår igennem. Det er allerede godt på vej, for medens vi kom ud af 2016 med et minus på 25 millioner kroner i kassen, så kommer vi ud af 2017 med et rundt nul. Med andre ord fylder vi 25 millioner kroner i kassen i løbet af i år.

For nogle af os er det værste ved et lån, at der skal betales renter. Men her slipper kommunen let, idet den variable rente, der skal betales for lånet, i øjeblikket er minus 1,8 procent (ström)

  • Nordström_Helle

    Af:

    Jeg har arbejdet som journalist i Kerteminde i rundt regnet 30 år, først på Kjerteminde Avis og siden 2010 på Fyens Stiftstidende.