Kerteminde-politiker: - Der er kommet en syg kultur i byrådet

Marianne Machon på sin yndlingsplads i stuen, men en skøn udsigt helt til Romsø, når vejret er klart. Freden i Nordskov har været hende til gavn, når det politiske liv blev for hårdt. Foto: Helle Nordström

Kerteminde-politiker: - Der er kommet en syg kultur i byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Jeg troede aldrig, jeg skulle nå til at glæde mig til at stoppe i politik, men det gør jeg nu, siger Marianne Machon (V). Hun har siddet i byrådet siden 2001, heraf 12 år som formand for social- og sundhedsudvalget

Martofte: Næsten så langt nordpå, som man kan komme i Kerteminde Kommune, bor Marianne Machon (V). I Nordskov i en villa, helt deroppe, hvor landtangen er så smal, at hun har udsigt til vand på både den ene og den anden side. Den fredfyldte og naturskønne plet har hun især det sidste halve år haft stor glæde af.

- Det er en lise, når man har været ude for noget i Kerteminde, at køre herud, siger hun. Og hun har på det seneste været ude for så meget, at hun op til budgetbehandlingerne i år "trak stikket" i en måneds tid.

Selvom hun synes tonen i byrådet har været grim , og hun har fået nogen på frakken over besparelser i sit eget udvalg, så var det ikke det, der væltede hende. Det var indholdet i dette års budget.

- Social- og sundhedsudvalget har altid været mit hjertebarn, og vi sætter en ære i at gøre det godt og forsvarligt og altid overholde lovkravene, selvom pengene er små, fortæller hun.

Men da man i år i budgettet ville give børne- og skoleområdet ekstra penge, selvom børnetallet er faldende, men ikke sætte så meget som en krone mere af til ældreområdet, der står med store udfordringer, så knækkede filmen for hende.

- Det var mig, der skulle holde budgettalen for Venstre og forsvare budgettet. Men jeg kunne slet ikke se mig selv i det, og jeg kunne ikke stå inde for det.

Debatniveauet har ind imellem gjort mig både vred, frustreret og ked af det, så nu glæder jeg mig til at stoppe i byrådet - det havde jeg aldrig troet, jeg ville nå til.
Marianne Machon, Venstre, formand for Social- og sundhedsudvalget

Glæder sig til at stoppe

Marianne Machon havde egentlig sagt stop allerede for fire år siden, men lod sig lokke til alligevel at tage en periode mere.

Har du fortrudt den beslutning?

- Både ja og nej. Nej fordi jeg stadig brænder for området. Der sker så meget hele tiden, og der er store udfordringer, der skal løses. Som udvalgsformand får man en stor viden, en stor berøringsflade og en stor indflydelse, og det kommer jeg til at savne, siger hun.

- Men ja, fordi jeg i denne periode er blevet overrasket over, hvordan klimaet i et byråd også kan være - sammenholdt med den hårde og skingre retorik der er ikke mindst på facebook og på Kj-avisens kommentar spor. Der går man efter personen, ikke efter sagen. Debatniveauet har ind imellem gjort mig både vred, frustreret og ked af det, så nu glæder jeg mig til at stoppe i byrådet - det havde jeg aldrig troet, jeg ville nå til.

En syg kultur

Marianne Machon synes, at der er kommet en syg kultur ind i byrådet.

- Der er nogle politikere, der - sammen med et aktivt bagland - arbejder bevidst på at skabe uro, og det har forskruet det politiske liv, siger hun.

- Jeg har været vant til, at et ord er et ord. Men i denne her periode har der været en kedelig stemning af, at man aldrig ved, hvem man kan stole på. Den ene gang efter den anden er noget blevet vedtaget, og så er folk bagefter rendt fra det, de har stemt for. Så er der ingen, der ved, hvor de har byrådet, og det giver en dårlig stemning i befolkningen - det har vi jo flere gange hørt erhvervslivet klage over.

- Det er så ærgerligt, at det er blevet sådan, for vi har det jo så godt på mange områder. Så godt, at nogle bruger deres overskud til at lede efter hullerne i osten.

Kerteminde-politiker: - Der er kommet en syg kultur i byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce