Kerteminde mister det blå flag: - Det kommer til at gøre ondt, siger turistchef

Nordstranden er populær blandt turister og fastboende om sommeren. Foto: Nils Svalebøg

Kerteminde mister det blå flag: - Det kommer til at gøre ondt, siger turistchef

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kerteminde har sparet det blå flag væk. - Det er en katastrofe af rang, siger tidligere formand for turistudvalget Knud Ahrnkiel. Formand for miljø- og teknikudvalget mener ikke, det har den store betydning for fynboerne, når de skal til stranden.

Kerteminde: - Der er slet ingen tvivl om, at det her kommer til at gøre ondt. En ting er det blå flag, men at der også spares på skraldespandstømning og udsmykningen generelt, det kommer til at gøre ondt, siger turistchef Dorthe Frandsen om de besparelser på udsmykning og rengøring som miljø- og teknikudvalget har vedtaget.

I forsøget på at dække det tilsyneladende bundløse hul i kommunekassen i Kerteminde, besluttede udvalget i denne uge at spare tre milioner kroner på vedligeholdelsen af veje, strande, blomsterbede og ukrudtbekæmpelse.

Som konsekvens af besparelserne mister Nord- og Sydstranden i Kerteminde det blå flag, der hidtil har vejret over strandene som et kvalitetstempel for, at her er en særlig god strand.

- Vi sparer alene 100.000 kroner på, at vi ikke skal have det blå flag, og så er der nogle sideffekter, for når du har det blå flag, så skal vi leve op til en vis standard for rengøring, og der nedsætter vi servicen på skraldespandstømning, oprensninger på stranden og nogle andre ting, forklarer formand for miljø- og teknikudvalget, Jesper Hempler.

Heller ikke badebroerne på Nordstranden slap fri for miljø- og teknikudvalgets sparekniv. Normalt sætter kommunen to badebroer op på Nordstranden, men det er der ikke råd til i 2019.

Blå flag
Blå Flag er en international miljømærkningsordning, som sikrer gode oplevelser ved strand og havn.Der er 220 strande i Danmark, som har det blå flag.

For at få lov til at flage med det blå flag, skal en strand eller havn opfylde en hel række af krav indenfor blandt andet: miljøindsats og vandkvalitet, vandsikkerhed, faciliteter og service og natur- og Miljøformidling.

Det er ikke tilladt at have hunde eller andre husdyr med undtagelse af førerhunde og andre hunde på arbejde på blå flag-strande.

Blå Flag programmet drives i Danmark af Friluftsrådet.

Kilde: Friluftsrådet.

Kerteminde ryger ud af Superligaen

Dorthe Frandsen er slet ikke i tvivl om, at det vil have konsekvenser for Kertemindes muligheder for at tiltrække turister, at byen ikke længere kan prale af det blå flag, som kendes over hele Europa.

- Det er et fælles kvalitetstempel, der bortfalder, og gæsterne har ikke længere sikkerhed for, at man lever op til de krav, der ligger under det blå flag, siger Dorthe Frandsen.

Tidligere formand for turistudvalget, Knud Ahrnkiel, er endnu mere barsk i sin kritik af, at Kerteminde mister det blå flag:

- Det er en katastrofe af rang - på linje med en større oversvømmelse.

- Det blå flag er alfa og omega for at være med i inderkredsen omkring turisme, det er et kvalitetsstempel uden lige, forklarer Knud Ahrnkiel.

- Der er lavet flere undersøgelser af det, og det blå flag har en stor værdi, fordi turisterne lægger mærke til det. Det sætter os op i Superligaen, og i det øjeblik vi ikke har det blå flag længere, så er vi ikke i Superligaen.

Folk fra Fyn er ligeglade

Jesper Hempler fortæller, at miljø- og teknikudvalget, før end de tog beslutningen om at droppe det blå flag, diskuterede hvad det ville betyde for turismen.

- Det kan godt have en betydning for nogle turister. Jeg tror personligt, at der vil være turister, som ser på, hvad der er for nogle forhold, der hvor de rejser hen. Men jeg tror ikke, det forandrer en døjt på, om folk fra Fyn kører til stranden, siger Jesper Hempler.

Dorthe Frandsen er ikke helt så optimistisk:

- Så er der nogen, der mener, at de her turister, de skal nok komme alligevel. Det er altså en fejlfortolkning. Den her branche er den hurtigst voksende på verdensplan, og vi er i skarp konkurrence, for der er så mange om buddet. Hvis ikke vi fortæller den gode historie, så skal de andre nok gøre det. Turisterne kommer ikke af sig selv, siger Dorthe Frandsen, der håber, at både det blå flag, blomsterkummer og vedligeholdelsen af veje og strande kan komme tilbage til den standard, Kerteminde er berømt for, når der er kommet styr på den kommunale økonomi.

- Jeg har fuld forståelse for, at vi alle sammen skal bidrage til den her periode, vi skal igennem. Og jeg håber på, at når vi kommer ud på den anden side, så skal vi selvfølgelig huske at få det tilbage igen, for det er vores ansigt udadtil, siger Dorthe Frandsen.

Kerteminde mister det blå flag: - Det kommer til at gøre ondt, siger turistchef

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce