Vikinger og gæster fra nær og fjern besatte Kerteminde. Gæsterne nød musik og øl, mens vikingerne gjorde klar til krig
KERTEMINDE: Det var næppe et overraskelsesangreb, der i aftes blev sat ind på Kerteminde. Det var kun gået ganske få næser forbi, at der var vikingefestival med musik, øl, grillpølser og kampe med sværd anno år 900-1000.

- Vores mål er dels, at der er fyldt op på Torvet, dels skal vi have en masse ud og handle i butikkerne, forklarede formand for aktivitetsudvalget i Kerteminde Cityforening, Jan Lindorf, til lyden af rislende øl fra hane og duften af grillet pølse med ristet brød.

Forudsætningerne for, at de to mål blev nået, mente han var i orden, og et vue ud over de besatte stole og borde på Torvet gav også gode løfter for en god aften for alle.

- Jeg tror, at vi kan gøre begge dele med de aktiviteter, som programmet består af, og så har 95 procent af butikkerne åbent, sagde formanden, der på udvalgets vegne har spenderet omkring 100.000 kroner på vikingefestivalen.

Et hold vikinger havde taget vejen forbi Kerteminde, inden de drog videre ud for at erobre. De fik sig et godt måltid med kylling, pandebrød, gulerødder og smør. Herefter ryddede kvinderne op i teltet, børnene legede, og mændene gik i sværdkamp for Gud, konge og fædreland.

Hen på aftenen gik den lokale troubadour Jesper Hempler og Zimmermen på Torvets scene. Det var lige tids nok til, at alle kunne være med. Butikkerne lukkede nemlig klokken 21.00.

- De ansatte i butikkerne ville også gerne være med, så vi har inviteret dem alle til sandwich her på Torvet, sagde Jan Lindorf.
  • Fyens Stiftstidende