Godsejerparret Vini og Rudolf Iuel gjorde et solidt benarbejde for at få optagelserne af Toppen af poppen til Lundsgaard. Det hele var ved at strande, fordi vandrerhjemmet ikke havde nok ledige senge.

Kerteminde: TV2-seerne har søndag efter søndag nydt fantastiske billeder fra Kerteminde samtidig med, at de har fulgt den populære udsendelse Toppen af poppen, der i denne sæson foregår på Lundsgård Gods - i Anexet primært.

Det er en kæmpe gevinst for Kerteminde, og det har været pragtfuldt at have huset fyldt med noget, der virkelig har haft musklerne til at udnyttet rammerne helt ud i krogene.

Rudolf Iuel, Lundsgaard Gods

Det kan de takket være et solidt benarbejde fra godsejerparret Vini og Rudolf Iuel, for den slags kommer ikke af sig selv.

- Ideen opstod i juni 2016, da vi sad i Sydfrankrig sammen vores gode venner Poul Krebs og hans hustru, fortæller Vini Iuel.

- Han havde været med i Toppen af poppen og fortalte om, hvordan optagelserne foregik. Og efterhånden fik vi os snakket frem til, at Anexet ville være helt perfekt til at huse den udsendelse.

Parret legede med tanken i et stykke tid, inden de kontaktede TV2 og bad om at komme med i puljen over mulige steder til programmet.

Ikke sengepladser nok

- Vi blev på et tidspunkt kontaktet af producenterne, der gerne ville se stedet, og de blev med det samme vilde med det, mindes Vini Iuel.

- Men de skulle jo lige hjem og have et godkendt, inden vi kunne indgå en aftale.

Og lige da Vini og Rudolf Iuel troede, at det hele var på plads - stedet var godkendt og prisen forhandlet, blev de kontaktet igen. Beskeden lød, at det alligevel ikke kunne lade sig gøre, fordi vandrerhjemmet ikke havde så mange ledige pladser.

- Det var 65 mennesker, der skulle have en seng hver - for det løber op med både kunstnerne, orkestret og hele det store produktionshold, forklarer Vini Iuel.

Hun og Rudolf Iuel gik i en fart i gang med telefonerne.

- Det var lidt specielt at ringe rundt og finde senge, uden at måtte fortælle, hvem det var, der skulle bruge dem. Men det var en betingelse fra TV2, at alting skulle holdes hemmeligt, fortæller Rudolf Iuel.

I løbet af et par timer havde de en løsning på plads med en kombination af Lundsgaards egne værelser, vandrerhjemmet, Tornøes Hotel og Kerteminde Byferie.

Flere seere end nogensinde før

Toppen af poppen-holdet kom til Kerteminde i foråret. Produktionsholdet kom fire dage før kunstnerne for at gøre alting klar til optagelserne.

- De stillede op og byggede scenografi og lavede nærmest hele Anexet om til et lydstudie, mindes Vini Iuel.

- Ja det var sjovt at være med til at løse alle de praktiske udfordringer, tilføjer Rudolf Iuel, som bl.a. måtte i kontakt med NEF for at sikre, at der var strøm nok i Anexet til det kæmpe behov, produktionsselskabet mødte med.

Og - de der har fulgt med ved det allerede - Toppen af poppen får virkelig eksponeret Kerteminde bl.a. med optagelser fra luften, der panorerer ind over bugten og Kerteminde.

- Det er en kæmpe gevinst for Kerteminde, og det har været pragtfuldt at have huset fyldt med noget, der virkelig har haft musklerne til at udnyttet rammerne helt ud i krogene, siger Rudolf Iuel. - Huset er skabt til mange mennesker, og til daglig er det jo nærmest bare fyldt op af en enmands-hær.

Besøget i Kerteminde har øjensynligt også været en gevinst for TV2:

- De fortæller, at de aldrig før har haft så mange seere til Toppen af poppen som i denne sæson, oplyser Vini Iuel.

- Så måske skulle de lave om på konceptet og bare komme til Kerteminde hver gang, tilføjer Rudolf Iuel med et grin.

  • Nordström_Helle

    Af:

    Jeg har arbejdet som journalist i Kerteminde i rundt regnet 30 år, først på Kjerteminde Avis og siden 2010 på Fyens Stiftstidende.

Mere om emnet

Se alle
Kerteminde: Art Camp og markering af Agnes Henningsens fødselsdag på vej i Anexet

Kerteminde: Art Camp og markering af Agnes Henningsens fødselsdag på vej i Anexet