Kerteminde-fisker: Jeg er glad for at være i live

En fisker fra Kerteminde sad fem timer fanget i tromlen på sin kutter.
Foto: Jørgen Hansen/arkiv

Kerteminde-fisker: Jeg er glad for at være i live

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kerteminde: Operationerne har været utallige, siden den uheldige Kerteminde-fisker Sven Ole Jørgensen for to uger siden sad fastklemt på sin kutter i fem timer.

Til gengæld ser det nu ud til at have medvirket til, at den 39-årige bevarer både sin højre arm og sit højre ben efter ulykken.

Begge dele blev ellers voldsomt mast under den uheldige og ulykkelige hændelse på havet, hvor han tilbragte fem mareridtsagtige timer alene, inden hjælpen nåede frem.

- Selvfølgelig er jeg glad for at have fået den besked, men jeg er i virkeligheden også bare glad for at være i live, siger Sven Ole Jørgensen til Fyens Stiftstidende.

Den lokale fisker befinder sig fortsat på Odense Universitets Hospital, og her må han indstille sig på at blive julen over.

Dermed stopper behandlingen ikke.

Selve helingen og genoptræningen har Sven Ole Jørgensen fået at vide vil vare op mod et halvt år.

At det kunne være gået meget værre, konstaterede Søfartsstyrelsens Operative Kommando straks efter ulykken.

Ifølge dem betød en defekt i det hydrauliske system, at spillet gik i stå og holdt op med at trække i ham. Det reddede hans liv.

I virkeligheden burde spillet dog være gået i stå i det øjeblik, fiskeren slap betjeningshåndtagene.

Det var både familien og en kollegas uro over ikke at kunne fange Sven Ole Jørgensen over mobilen, der i sidste ende fik reddet ham tilbage på land.

Efter at have slået alarm, blev en helikopter sendt ud for at finde kutteren. Den var dog forinden lokaliseret af marineskibet "Havfruen" - og så kunne den kvæstede fisker blive bragt til sygehuset.

Artiklerne om forløbet har Sven Ole Jørgensen selv først for nyligt fået at se. De første dage tilbragte han på operationsbordet, og siden har han naturligvis haft behov for at hvile sig og komme sig, siger han.

Kerteminde-fisker: Jeg er glad for at være i live

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce