Kerteminde dyrest i MLK


Kerteminde dyrest i MLK

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FORSKELLE: Kommuneskat, kirkeskat og grundskyld er højest i Kerteminde
NORDØSTFYN: Det er ikke kun butiks- og virksomheds-ejere i MLK-kommunerne, der skæver til, hvad kommunesammenlægningen kommer til at betyde for deres økonomi.

Som omtalt i Fyens Stiftstidende i går er satserne på dækningsafgift vidt forskellige i de tre kommuner, men også på kommuneskatten, kirkeskatten og grundskylden er der forskel.

Landmænd og gartnere i Langeskov slipper for eksempel billigere i dag end deres kolleger i Munkebo og Kerteminde, når der skal betales grundskyld.

I Kerteminde er grundskyldspromillen 19, i Munkebo 12 og i Langeskov 10, men selv om grundskyldspromillen er markant højere i Kerteminde end i de to andre kommuner, betaler landmanden i Kerteminde ikke mere i grundskyld end hans kollega i Munkebo.

Det skyldes, at der er lagt loft over ejendomsskatter på landejendomme og produktionsjord, så alt over 12 promille i grundskyld betales af statskassen.

Kommuneskatten er den samme i Munkebo og Langeskov, hvor der betales 20,90 procent i kommuneskat, mens den i Kerteminde ligger lidt højere på 21,60 procent.

For en familie med en husstandsindkomst på 500.000 kroner giver det en forskel på 3500 kroner, som familien i Kerteminde betaler mere end familierne i Munkebo og Langeskov.

Er familierne medlem af Folkekirken, slipper Munkebo-familien billigst.

I Munkebo, der kun har én kirke, er kirkeskatten 0,58 procent, i Langeskov, der har tre kirker, er kirkeskatten på 0,90 procent, og i Kerteminde, som har hele ni kirker, er den på 1,34 procent.

Kerteminde-familien betaler omkring 3800 kroner mere i kirkeskat end familien i Munkebo.

Kerteminde dyrest i MLK

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce