Den 21-årige mand har erkendt drabet på hans 55-årige mor. Fredag blev han varetægtsfængslet i fire uger uden selv at være til stede i retten.

Torsdag kort før middag, tropper en 21-årig mand op på psykiatrisk skadestue med en tøjpingvin i hånden. En sygeplejerske får øje på ham og henvender sig.

- Jeg har lavet rigtig lort i den. Jeg har slået min mor ihjel, forklarer den 21-årige til sygeplejersken.

Medicineret for skizofreni

Det er fredag, og grundlovsforhøret oven på torsdagens drab i Langegade er i gang. Anklager Klaus Holten Kristensen læser op fra torsdagens afhøring af den sigtede mand.

Den 21-årige var medicineret for depression og paranoid skizofreni og har været indlagt på psykiatrisk afdeling Odense indtil i sommer. Han havde også et misbrug af stoffer. Under afhøringen torsdag fortalte han, at han var i gang med at ændre sit liv og stoppe med stofferne - men også med medicinen.

Inden besøget hos moderen var den sigtede sammen med nogle venner, hvor de indtog cannabis og amfetamin. Den sigtede fortalte, at vennerne skulle hjælpe med at tøjle ”indre dæmoner”.

Herefter tog den sigtede hjem til sin mor, som han fandt i en sølle tilstand efter eget udsagn. Han hævder selv, at han næsten ikke kunne kende kvinden som sin mor, og det skræmte ham. Han følte, at hun udnyttede hans kærlighed og fandt en køkkenkniv og stak hende i ansigtet og i brystet.

Retsmedicinerens rapport fra stedet forklarer, at den 55-årige afdøde kvinde havde sår efter syv knivstik. Tre i ansigtet, et i brystkassen og tre i ryggen.

Overvejede at forlade landet

Anklageren fortsætter med at læse op. Den sigtede kunne efter drabet ikke falde i søvn i lejligheden. Han tog sin mors bil og kørte mod Sydfyn, hvor han stoppede i en skov uden for Ringe for at ”tænke sig om”. Han har forklaret til politiet, at han havde overvejet at forlade landet, men det var efter eget udsagn ”for kujoner”.

Han blev lidt i skoven, men følte sig forfulgt, og da der kom en bil i nærheden besluttede han sig for at køre videre.
Den 21-årige mand kørte hele natten, inden han kort før middag torsdag meldte sig selv. Han vidste, han havde gjort noget forkert og forklarede politiet, at ”man jo ikke er i sin gode ret til at slå nogen ihjel”.

Retten i Odense tilkendte den sigtede fire ugers varetægtsfængsling på en lukket psykiatrisk afdeling. Der forventes at komme et retsmøde snarest muligt, når den sigtede er i stand til at møde op.

Du kan læse dækningen fra grundlovsforhøret herunder.

Live Blog Grundlovsforhør Kertemindedrab
 
  • Byline

    Af:

    Jeg er nyhedschef på Fyens.dk og Fyens Stiftstidende. Jeg er uddannet journalist fra Syddansk Universitet og bor i Odense.

Mere om emnet

Se alle
Efter drabet: Familien tilgiver Troels

Efter drabet: Familien tilgiver Troels

1
21-årig anbragt på ubestemt tid: Stoffer gjorde ham syg

21-årig anbragt på ubestemt tid: Stoffer gjorde ham syg

Dræbte sin mor i Kerteminde: 21-årig anbringes på ubestemt tid

Dræbte sin mor i Kerteminde: 21-årig anbringes på ubestemt tid