Kerteminde: Turisterne kommer - og de vil gerne på landet

Anna Retsborg og familien tager turen fra Kalundborg til Kerteminde flere gange om året. De var med til at indlede årets turistsæson på Kerteminde Camping i påsken og denne weekend har de også taget kæledyrene med. Her katten Athene, der finder sig i at være i snor.Foto: Helle Kryger

Kerteminde: Turisterne kommer - og de vil gerne på landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Turistbranchen i Kerteminde-området er godt forberedt, hvis strandvejret svigter igen i år. Turister vil nemlig lige så gerne på landet som til vandet

Kerteminde: For en uge siden byggede de snemænd på Kerteminde Camping. I denne weekend slikkede de sol i havestolen og stod i kø foran Vaffelhuset i Trollegade. Turistsæsonen er for alvor blevet indledt med klassisk omskifteligt dansk vejr. Alligevel er der ingen alarmklokker, der ringer hos hverken turistbureau eller campingpladser.

For selvom solen i år skulle tilbringe lige så meget tid bag skyerne som sidste sommer, har turistbureau og erhvervsliv brugt vinteren på at gøre sig mindre afhængige af vejret.

- Vi har gjort rigtig meget for at gøre os klar til, at vi - uanset vejret - er et attraktivt sted at besøge. Og det er vi nødt til, for der er skarp konkurrence, fortæller turistchef Dorte Frandsen.

- Vi har taget udgangspunkt i, at vi har haft nogle sæsoner, hvor det har regnet rigtig meget. I Danmark regner det bare størstedelen af året, så i stedet for at turisterne siger "øv det regner, så vi tager ikke til Kerteminde," altså i stedet for at vi tager udgangspunkt i stranden, så har vi valgt at tage meget mere udgangspunkt i haven - altså alle de her mange små gårdbutikker og fødevareproduktioner der popper op alle steder lige nu, og som man kan besøge uanset vejret, fortæller hun.

- Vi har simpelthen fået så mange spændende ting lige i baghaven. Jeg sender gerne mine gæster på cykel ud til Sybergland, til Syberg Kvæget eller ud til Måle Bagerbod. Og jeg har sendt rigtig mange på golfbanen. De ligger jo som perler på en række derudad.
Gitte Enevoldsen, indehaver Kerteminde Camping
Tove og Kurt Madsen har camperet i Kerteminde de sidste 13 år. De bruger byen meget, men tager også gerne på landet for at opleve de mange nye seværdigheder, der er kommet til.Foto: Helle Kryger
Tove og Kurt Madsen har camperet i Kerteminde de sidste 13 år. De bruger byen meget, men tager også gerne på landet for at opleve de mange nye seværdigheder, der er kommet til.Foto: Helle Kryger

Perler på række

Alene i løbet af vinteren har avisen beskrevet tre nye tilbud: Svalehøj Highland Catlle, Galleri Milo og Kvistgaard Bondegårdsferie.

Et stigende antal gæster kommer for at få en helt særlig autentisk oplevelse, stadig flere ankommer som cykelturister, og den kombination matcher netop de små og ofte personlige attraktioner på landet.

Turistbureauet har udviklet forskellige ruter mellem seværdighederne, som gæsterne kan besøge med eller uden guide.

På Kerteminde Camping ligger Nordstranden som nærmeste attraktion, men når badevejret udebliver, drager campingpladsen god nytte af de mange nye seværdigheder, der er kommet til, fortæller indehaver Gitte Enevoldsen:

- Vi har simpelthen fået så mange spændende ting lige i baghaven. Jeg sender gerne mine gæster på cykel ud til Sybergland, til Syberg Kvæget eller ud til Måle Bagerbod. Og jeg har sendt rigtig mange på golfbanen. De ligger jo som perler på en række derudad, fortæller hun.

Selvom golfbanen har egne overnatningsfaciliteter, bor mange golfspillere nemlig også på Kerteminde Camping.

- Den golfbane er verdensklasse for en by som vores. Vi har rigtig mange golfspillere. De bor også i primitive hytter og campingvogne, fortæller Gitte Enevoldsen.

Halvdelen er gengangere

Pladsen har kapacitet til 250 campingvogne, der er 25 teltpladser, 20 hytter og ti lejligheder. Over halvdelen af gæsterne er gengangere.

Eksempelvis Tove og Kurt Madsen fra Rødekro. De har camperet i Kerteminde de sidste 13 år og glæder sig også over de mange nye tilbud, der er kommet til området.

- Vi har fået rigtig mange venner her på pladsen gennem årene. Vi er meget inde i Kerteminde by. Vi kommer altid for at høre jazz i juli, men vi kører også meget på ture i området. Vi har eksempelvis været ude og spise i Café Kirkeladen i Mesinge, fortæller Tove Madsen, og forsvinder hurtigt ind i forteltet igen for at fortsætte forårsrengøringen.

Turistchef Dorte Frandsen må dog alligevel påpege én ting:

- Når alt det her er sagt, er vi altså stadig ret afhængige af vejret.

Kerteminde: Turisterne kommer - og de vil gerne på landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce