Kerteminde Turistbureau er flyttet ind i lyse, højloftede lokaler i det tidligere posthus

Kerteminde: Det kan være svært at se det, hvis ikke man lige ved det, men råd og vejledning til kommunens turister er fremover at finde i den tidligere posthusbygning på Strandvejen over for rådhuset. Selvom Kerteminde Turistbureau først skulle være flyttet ind den 1. maj, har bureauet allerede nu taget de nye lokaler i anvendelse. Klargøringen tog med andre ord kortere tid end beregnet.

- Det er blevet meget nemmere for vores gæster lige at smutte ind forbi. Selvom vi faktisk får lidt mindre plads, føles det større med de lyse vægge og højt til loftet. Her er ganske enkelt rart at være.  Dorte Frandsen, turistchef VisitKerteminde

- Vi har ikke fået så mange skilte op endnu, og det er lidt svært at finde os, men når vi får tingene rigtigt på plads, bliver det et kæmpe løft, fortæller Dorte Frandsen, der er turistchef hos VisitKerteminde.

Rart at være

Hvor der tidligere var dobbelt vognport til postbilerne, er der i dag opført murværk og vinduer, som matcher den øvrige byggestil. Turistbureauet råder over et stort velkomstområde, to store mødelokaler og et kælderrum til de mange tryksager, som optog meget plads i det tidligere lejemål. Det er slut med at sende gæster op og ned af snævre trapper, og der er højt til loftet:

- Vi har virkelig fået nogle flotte lokaler. Vi er blevet mere tilgængelige, fordi vi er kommet ned i ét plan. Det er blevet meget nemmere for vores gæster lige at smutte ind forbi. Selvom vi faktisk får lidt mindre plads, føles det større med de lyse vægge og højt til loftet. Her er ganske enkelt rart at være, fortæller Dorte Frandsen.

Selve flytningen af inventaret har bureauets ansatte og tilknyttede frivillige selv stået for.

- Det har nærmest været gratis teambuilding. Vi har lært hinandens børn og ægtefæller at kende, og vi har haft det så sjovt undervejs, fortsætter Dorte Frandsen.

Udvidede åbningstider

Politikerne besluttede sidste år at flytte turistbureauet de cirka 100 meter ned af gaden for at spare penge til husleje, da den tidligere private udlejer varslede en prisstigning. Nu betaler VisitKerteminde 118.000 kroner plus forbrug om året til kommunen. Kerteminde Bibliotek ligger inde ved siden af. De flyttede ind i sommeren 2016.

Begge instanser nyder godt af nærheden til rutebilstationen:

- Vi kommer til at ramme nogle flere på den her måde. Vi har fået lavet en selvbetjeningsløsning, så vi har åbent helt fra klokken 7 til 22. Det betyder, at mange busrejsende lægger vejen forbi vores lille forrum for at læse i brochurer og orientere sig om, hvad der sker i området, fortæller Dorte Frandsen.

I baggården ser hun store muligheder for at indrette et opholdsmiljø med borde-og bænkesæt nær de eksisterende parkeringspladser Der arbejdes på at åbne op ud imod Hindsholmvej ved at nedlægge den omkransende mur, og tydeliggøre placeringen. Og så er der lige det med skiltene:

- Vi ved det godt. Der skal flere skilte op. Blandt andet de store grønne I'er. Men det bliver ikke en skilteskov igen. Det er helt sikkert.

VisitKerteminde holder åbningsreception i de nye lokaler på Strandvejen 6 fredag den 21. april klokken 14 til 17.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Kerteminde-redaktionen med ansvar for både de yngste og de ældste. Det vil sige kommunens daginstitutioner, skoler, socialt udsatte børn og unge samt ældreplejen.