Kertemindes nye festival, Festival på Feddet, har modtaget økonomisk støtte fra Tuborg Fondet.

Kerteminde: Festival på Feddet har netop haft sin debut i Kerteminde. Og de har haft flere sponsorer til at hjælpe dem økonomisk. Eksempelvis har Tuborg Fondet spædet til. Og Festival på Feddet er præcis sådan et projekt, som Tuborg Fondet gerne vil støtte.

- Når vi vurderer, hvad vi gerne vil støtte, så har vi tre F'er, som vi arbejder ud fra. Det dækker over Frivillighed, det Folkelige og Fællesskabet, siger Pernille Christel Andersen, Kommunikations- og projektmedarbejder i Tuborg Fondet.

Når Tuborg Fondet læser ansøgninger igennem, vurderer de, om emnerne passer ind i forskellige kasser. Kertemindes Festival på Feddet blev lagt i kassen 'Åbne Fællesskaber.'

- Det betyder, at festivalen gør et godt stykke arbejde i lokalsamfundet. Når de prøver at samle folk på tværs af byen. Og festivalen har engageret en række frivillige til at få det til at køre rundt, og det er det folkelige i det, fortæller Pernille Christel Andersen.

Derudover gør det heller ikke noget, at Festival på Feddet er et sprit nyt tiltag.

- Vi vil jo rigtig gerne være med til at støtte nye initiativer, og det er en af flere grunde til, at vi støttede Festival på Feddet med 50.000 kroner, siger hun.

Tuborg Fondet vil at etiske årsager gerne undlade at fortælle, hvornår de udbetaler penge til projekter, de støtter. Men Festival på Feddet modtog et bevillingsbrev fra dem i januar i år. Og de ansøgte om penge til blandt andet at købe telte.

  • fyens.dk