Kerteminde: Restaurantgæster i glas og ramme

Sådan forestiller bygningens ejer, Peter Henriksen, sig at Restaurant Anomias orangeri skal tage sig ud. Tegning: DS Bolig Kerteminde

Kerteminde: Restaurantgæster i glas og ramme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Restaurant Anomia på Torvet vil gerne have lov til at udvide med et orangeri. Det skal give udendørsgæsterne tørvejr og læ.

Kerteminde: Der er mange dage om året, hvor udendørsservering ved Restaurant Anomia ikke er noget stort hit. For selvom det er attraktivt at sidde med en god frokost eller en kop kaffe i hjørnet på Torvet og se bylivet udfolde sig, så er vejret temmelig afgørende for oplevelsen.

Derfor har ejendommens ejer, Peter Henriksen, nu søgt kommunen om tilladelse til at opføre et orangeri i forlængelse af restauranten hen over den plads, hvor der hidtil har været udendørsservering. Orangeriet, der også beskrives som en let pavillon, skal udføres som en spinkel konstruktion med glasvinduer, tag og døre, der tilpasses omgivelserne. Det understreges, at orangeriets højeste punkt vil være lavere end bygningens højeste punkt.

- Det er en forespørgsel på, om det er noget, byen kunne tænke sig, forklarer Peter Henriksen.

Grønt lys fra kirken

Han har allerede præsenteret bevaringsforeningen for planerne og rettet dem lidt til efter deres ønsker, inden ansøgningen blev sendt til kommunen.

Formand for bevaringsforeningen, Karin Meisl, bekræfter:

- Vi har fået tegningerne tillempet, så det ikke er så slemt, som det var fra starten, så nu er det spændende, hvad kommunen siger til det, siger hun.

Inden kommunen siger noget, ville de lige vide, hvad kirken syntes. Og herfra er der grønt lys:

- Vi har snakket om det i menighedsrådet, og vi har intet at indvende. Vi læner os lidt op af Fyns Stift, der allerede har svaret, at de ikke har nogen problemer med ideen, siger formand for menighedsrådet Carsten Weisz.

Så nu er det op til kommunen at afgøre, om et orangeri på Torvet harmonerer med lokalplanen.

Kerteminde: Restaurantgæster i glas og ramme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce