Kerteminde: Gennemsnitsalderen for medlemmerne i Kerteminde og Omegnes Pensionistforenings ligger og rumsterer på oppe over de 70 år, og da der samtidigt har været et frafald af medlemmer, fordi nogle er flyttet, og andre er døde, har pensionistforeningen et behov for at få nye og yngre medlemmer, fortæller Lis Rasmussen, der er formand for foreningen.

- Vi har brug for nye kræfter, der kan tage fra og gerne vil være med til at skabe aktiviteter, fortæller formanden.

Kerteminde og Omegns Pensionistforening, som blev grundlagt i august 1941, og dengang hed Alders - og Invalideforeningen, lukker medlemmer ind, som er fyldt 60 år, men er du førtidspensionist, er du også berettiget til at blive medlem af foreningen, selv om du ikke er fyldt 60 år endnu.

Pensionistforeningen har et bredt program for året, hvor du har mulighed for at deltage i forskellige aktiviteter. Det er eksempelvis rejser, udflugter, bankospil og forskellige festlige arrangementer. Foreningen hjælper også til, hvis der opstår forskellige problematikker, hvor du har behov for dens hjælp.

Da foreningen blev etableret, var kontigenten 35 øre for ægtepar og 25 øre for enlige. I dag skal hvert medlem lægge 60 kroner for et års kontingent.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes Kerteminde-redaktion og tovholder på Kerteminde Ugeavis - det sidste er min primære opgave, og her forsøger jeg at komme rundt i alle kroge af ugeavisens dækningsområde og møde folk for at skrive om deres historie - store som små. Jeg er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2003. Jeg har arbejdet som freelancer i nogle år og har også været rundt på flere af Fyens Stiftstidendes redaktioner rundt om på øen. Jeg bor i Dalby på Hindsholm med min mand, der er folkeskolelærer på en folkeskole i Odense og med mine to børn på seks og ni år.