Social- og Sundhedsudvalget lægger op til, at kravene for snehjælp skærpes. Kun de økonomisk svageste pensionister skal fremover have hjælp fra kommunen.

Kerteminde: Flere af kommunens pensionister må fremover selv punge op eller finde snerydder og saltspand frem, hvis vinteren bliver hvid. Det lægger Social- og Sundhedsudvalget i hvert fald op til i et forslag, der er sendt i høring i Ældrerådet.

Forslaget indebærer en ny kvalitetsstandard for have- og snehjælp, som er udarbejdet af Sundhed, Handicap og Rehabilitering.

I den nye kvalitetsstandard er kravene til at få hjælp til snerydning skærpet, så det kun er pensionister med den svageste økonomi, der kan få hjælp.

- Der er mange af de borgere, der selv er stand til at betale for den hjælp. Derfor har vi nu sagt, at hjælpen skal gå til dem, der ikke har råd til at betale for den selv, siger Marianne Machon (V), der er formand for Social- og Sundhedsudvalget.

Forslaget kommer efter, at byrådet tilbage i juni valgte at lukke Team Beskæftigelse, der dengang stod for snerydningen. Kerteminde Kommune var den eneste kommune på Fyn, der tilbød ordningen med snehjælp, og da Team Beskæftigelse lukkede, var der også tale om, at ordningen helt skulle sløjfes.

- Vi har været flinke. Der er ikke mange kommuner, der har haft den ordning, vi har haft, siger Marianne Machon.

I den tidligere ordning var 102 pensionister tilmeldt. Marianne Machon kan ikke præcist sige, hvor mange der vil miste deres snehjælp, hvis den nye ordning bliver vedtaget.

  • fyens.dk