Kerteminde-Nyborg-bussen er igen i farezonen

I Kerteminde og Nyborg advarer man imod, at Rute 920 nedlægges.Arkivfoto

Kerteminde-Nyborg-bussen er igen i farezonen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Busruten 920, som forbinder Kerteminde og Nyborg, er endnu en gang lukningstruet

Kerteminde: Det er kun et halvt år siden, at det meste af Østfyn kunne ånde lettet op, da Fynbus droppede en varslet lukning af Rute 920. Den bus, som binder Kerteminde sammen med Nyborg, den bus, der er livsnerven for Kertemindeegnens Friskole i Revninge, og den bus, som fører gymnasieelever frem og tilbage mellem Kerteminde og Nyborg Gymnasium. Nu er den gal igen.

Denne gang er det konsulentfirmaet Cowi, som foreslår Rute 920 nedlagt som en del af oplægget til en ny trafikplan for Fynbus, der skal gælde frem til 2020. Konsulenterne foreslår, ressourcerne bliver allokeret over i et såkaldt airbus-net, der bringer passagererne hurtigere mellem de større byer. Altså med færre stop i de mindre byer.

Træffer beslutning i september

I et officielt høringssvar til trafikplanen gør Teknik- og Miljøudvalget i Nyborg "på det kraftigste" indsigelse mod forslaget om at fjerne Rute 920 og minder om selskabets egen strategi, der bygger på en ambition om, at det skal være nemt at rejse med Fynbus.

- Og så skal Rute 920 Faaborg-Ringe-Nyborg fjernes eller forringes. Det hænger ikke sammen, hedder det i høringssvaret.

Heller ikke i Kerteminde falder forslaget i god jord. Formand for Miljø- og Teknikudvalget Jesper Hempler (SF) sidder med i bestyrelsen hos Fynbus:

- Jeg mener også, at det ville være en rigtig dårlig idé for os. For vi har jo unge, der skal til Nyborg. Det har også en betydning, at vi har en skole på den vej, så det er også et input, der skal med. Men i sidste ende er det jo ikke Cowi, der beslutter det, siger han.

Fristen for at komme med høringssvar til den nye trafikplan udløber 1. juli. Fynbus' bestyrelse forventer at kunne vedtage den nye plan på et møde i september.

Kerteminde-Nyborg-bussen er igen i farezonen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce