Kerteminde: Museets Kaffehuset får vokseværk

Med udvidelsen af Kaffehuset vil Svanehuset (th) blive spejlet og bygget til vaskehuset, hvor Johannes Larsen Museet oprindeligt havde sin café, inden Svanehuset blev taget i brug. Privatfoto

Kerteminde: Museets Kaffehuset får vokseværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kaffehuset på Johannes Larsen Museet skal udvides, så der bliver plads til flere gæster. Samtidigt bliver der etableret en terrasse ud mod Hindsholmvej, hvor udsigten ud over Nordstranden kan nydes.

Kerteminde: Når du skridter op ad Møllebakken i Kerteminde og træder ind på Johannes Larsen Museet, sker det uden, at du egentlig mærker det: Du kommer helt ned i tempo, og en forunderlig ro sænker sig over dig. Faktisk er der også 37 procent af museets besøgende, der i en spørgeundersøgelse fra Kulturstyrelsen har svaret, at de kommer på museet for at stresse af.

- Det resultat forpligter, understreger museets afdelingsleder, Mette Ladegaard Thøgersen, og derfor arbejder museet også hele tiden på at skabe de bedste rammer for de gæster, der lægger vejen forbi museet. 

Nu skal Kaffehuset - museets lille café udvides, og det sker takket være en generøs bevilling fra Ole Kirk's Fond. Hvor mange penge, der er tale om, ønsker museet ikke at oplyse, men Mette Ladegaard Thøgersen fortæller, at der er tale om et millionbeløb, og museet har fået netop det beløb, som det ønskede.

Afdelingslederen fortæller, at udvidelsen bliver så nænsom som muligt.

- Vi vil selvfølgelig gerne bibeholde den intime stemning, som folk oplever i Kaffehuset. Vi vil bare gerne have plads til flere gæster, forklarer hun og fortæller, at museet ofte må sige nej til busselskaber, som gerne vil benytte museets café i forbindelse med et museumsbesøg.

- Og det er jo rigtig ærgerligt, at vi må sige nej, fastslår Mette Ladegaard Thøgersen. 

Lige nu er der plads til omkring 40 mennesker i caféen. Med udvidelsen skulle der gerne komme plads til det dobbelte.

 

 
 
Svanehuset (th) vil blive spejlet og bygget til vaskehuset (th). Fra tilbydningen bliver der en udgang til en ny panoramaterrasse. Privatfoto
Svanehuset (th) vil blive spejlet og bygget til vaskehuset (th). Fra tilbydningen bliver der en udgang til en ny panoramaterrasse. Privatfoto

Større køkken

Museets café ligger i Johannes Larsens tidligere vaskehus, som er tegnet Carl Petersen. Det er bygget sammen med Svanehuset, hvorfra maleren pakkede og sendte malerier afsted til udstillinger. Med udvidelsen af Kaffehuset spejles Svanehuset nu, så der kommer en bygning, som er magen til den på den anden side af vaskehuset.

Derudover bliver Kaffehusets køkken også udvidet, så personalet får bedre forhold. På den måde bliver det også muligt at servere lidt mere komplicerede retter, forklarer Mette Ladegaard Thøgersen.

- Det er stadig vigtigt, at vi arbejder videre med den Larsenske fortolkning af det gode liv - forstået som et sundt liv i balance, hvor der er fokus på råvarer og enkelthed. Folk skal føle, at de er gæst hos Larsen, smiler afdelingslederen og fortæller, at der derfor også altid er fisk på menuen og en mulighed for at få en øl eller snaps.

Spejlingen af Svanehuset betyder, at der etableres en åbning i Vaskehuset, hvorfra gæsterne kan gå videre ud i den nye bygning.

Fra den nye bygning skal der også være udgang til en panoramaterrasse, hvor folk kan sidde og nyde udsigten ud over Nordstranden.

 

 

I Vaskehuset bliver der slået hul, så der bliver adgang til den nye tilbygning, som er en spejling af Svanehuset. Privatfoto
I Vaskehuset bliver der slået hul, så der bliver adgang til den nye tilbygning, som er en spejling af Svanehuset. Privatfoto

Adgang til Kaffehuset fra gaden

I øjeblikket er det ikke muligt at besøge Kaffehuset, hvis du ikke er gæst på museet, men Johannes Larsen Museet vil gerne have, at folk kan besøge museets café uden at betale entré.

- Vi vil jo gerne have, at så mange som muligt får mulighed for at få del i oplevelsen med at smage på Larsens verden, og derfor er det ønsket, at der bliver skabt en adgang fra Hindsholmvej. Det kræver dog, at der kommer en dispensation fra lokalplanen, fortæller Mette Ladegaard Thøgersen.

- Så det håber vi naturligvis, at vi kan få. 

Museet inviterer også dets naboer til et informationsmøde, hvor planerne for udvidelsen vil blive fremlagt.

- Godt naboskab er jo vigtigt, understreger museets afdelingsleder.

Hvis alt klapper, er det hensigten, at Kaffehuset kan være klar til flere gæster til næste sommer.

Personalet i Kaffehuset har lidt trange arbejdsforhold bag disken i Kaffehuset. På udvidelsen får de lidt mere plads og et større køkken. Privatfoto
Personalet i Kaffehuset har lidt trange arbejdsforhold bag disken i Kaffehuset. På udvidelsen får de lidt mere plads og et større køkken. Privatfoto

Kerteminde: Museets Kaffehuset får vokseværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce