Kerteminde: Melen skal afmærkes

Det er et par generationer siden man satte får og kaniner på græs på Melen. Men for godt 10 år siden forsøgte et kvikt hoved at genskabe lidt ø-stemning med en plastic-palme. Arkivfoto: Jørgen Hansen

Kerteminde: Melen skal afmærkes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En gang var Melen en rigtig, lille ø. Nu er det meste af den under vand hele tiden. Det driller sejlende turister.

Kerteminde: Nogle gange kan Melen ses. Andre gange ikke. Den lille ø - eller mere præcist sandbanke - ved udmundingen af Kerteminde Fjord tæt ved Langebro driller turister på sejlads. Turistbureauet får i sommerperioden næsten daglige henvendelser fra gæster, der er stødt på grund på Melen. Derfor skal den nu afmærkes, har miljø-og teknikudvalget besluttet.

Søfartsstyrelsen har anbefalet, at der foruden to kardinalafmærkninger også kaldet kompasafmærkningerr også skal opsættes sideafmærkninger. Det er imidlertid vedtaget, at man i første omgang nøjes med kardinalafmærkninger, og så ser man, hvordan det går.

Det kommer til at koste 20.000 kroner at etablere afmærkningerne og 2.000 kroner om året at vedligeholde dem. Det kommer havnens budget til at betale.

Får på græs på Melen

Selvom Melen nu kun kan ses ved lavvande, så var det engang en rigtig ø, hvor lokale blandt andet satte får og kaniner ud på græs, og fiskerne brugte den til oplagsplads for bundgarnspæle og andet udstyr.

Melen lagde sågar i 1901 jord til tre dages fest arrangeret af Frelsens Hær - en fest med både telte og flag og kulørte lamper. Og hvert år blev der brændt Skt. Hansbål på øen.

Siden da har strømmen slidt hårdt på Melen, og nu er der snart ikke mere af den tilbage - ikke oven for vandet i hvert fald.

Kerteminde: Melen skal afmærkes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce