Kerteminde: De anonyme begravelser på Kerteminde Kirkegård (den nye) er samlet på en bar plæne. I år bliver den plæne noget mere spændende.

I anledning af Luther-året har menighedsrådet besluttet at omdanne plænen til en Lutherhave, der bliver en blomstereng med æbletræer og en klippet sti.

- Vi har i flere år ønsket at få den del af kirkegården til at hænge bedre sammen med resten, så nu benytter vi Luther-året til at gøre alvor af det, fortæller kirkegårdsleder Ulrik Christensen.

- Og det siges, at da Luther blev spurgt, hvad han ville gøre, hvis jorden går under i morgen, svarede han: Jeg ville plante et æbletræ, så det var ikke så svært at vælge.

Plænen bliver beplantet med 11 æbletæer i de gængse sorter, bl.a. pigeon, rød gråsten, discovery og skovfogedæble, og i sæsonen er alle velkomne til at snuppe sig et æble.

- Alle, der har pårørende begravet i plænen kan være helt rolige. Vi har en oversigt over, hvor der ligger urner, og dem rører vi ikke, lover kirkegårdslederen. (ström)

  • Nordström_Helle

    Af:

    Jeg har arbejdet som journalist i Kerteminde i rundt regnet 30 år, først på Kjerteminde Avis og siden 2010 på Fyens Stiftstidende.

Mere om emnet

Se alle
Kerteminde: Vil have børnene med på råd om skoleveje

Kerteminde: Vil have børnene med på råd om skoleveje

Generalforsamling hos Kertemindes erhvervsfolk suppleres med besøg

Generalforsamling hos Kertemindes erhvervsfolk suppleres med besøg