Kerteminde: På Fyens Stiftstidende hjælper vi altid gerne politiet og således også lørdag eftermiddag, da Kertemindes lokalredaktør løb en undvegen motorcyklist op.

Motorcyklisten kom klokken 17 kørende i høj fart ad Tårupstrandvej på flugt fra politiet. For enden af vejen ved Kverneland forsøgte motorcyklisten at dreje ind på den lille grusvej, der går ind mod Sybergland. Uheldigvis for manden snittede han lige et skilt. Motorcyklen væltede, og føreren slog en kolbøtte henover styret - 20 meter fra lokalredaktøren, der var ude på en lørdagsløbetur. De to betjente var hurtigt ude af bilen og kom løbende, mens de råbte: "Stop, stop."

Den unge mand havde ikke lyst til at vente på politiet, og han fortsatte i løb langs grusvejen. Politiet opgav hurtigt at løbe efter ham. Men lokalredaktøren stak efter manden. Først et stykke henad grusvejen, før manden drejede til højre ind i Tårup Strandpark. Hvor jagten gik i højt tempo ind gennem en have, rundt om et andet hus, inden manden fortsatte ud på marken bag ved strandparken. Cirka 300 meter ude i marken gik gassen dog af ballonen, og manden faldt om i marken, mens han gispede efter vejret.

Overgav sig uden modstand

Lokalredaktøren holdt sig på afstand og vinkede med armene efter politiet, der havde taget bilen og kørt ad Gedskovvej op til Tårup Strandpark. Hvor de vandrede ud i marken til den unge mand, der overgav sig uden modstand.

Lørdag aften havde politiet endnu ikke opgjort, hvor mange lovovertrædelser manden skal sigtes for.

- Men det bliver rigtigt, rigtigt dyrt det her, siger vagthavende ved Fyns Politi, Steen Nyland.

Den unge mand havde nemlig ikke noget kørekort og kørte på en såkaldt banemotorcykel, der hverken har nummerplade eller lys på. Oven i kommer, at han under flugten fra politiet overtrådte færdselsloven gentagne gange.

- Han bliver sigtet for en hel stribe overtrædelser af færdselsloven, forklarer Steen Nyland.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes Kerteminde-redaktion og tovholder på Kerteminde Ugeavis - det sidste er min primære opgave, og her forsøger jeg at komme rundt i alle kroge af ugeavisens dækningsområde og møde folk for at skrive om deres historie - store som små. Jeg er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2003. Jeg har arbejdet som freelancer i nogle år og har også været rundt på flere af Fyens Stiftstidendes redaktioner rundt om på øen. Jeg bor i Dalby på Hindsholm med min mand, der er folkeskolelærer på en folkeskole i Odense og med mine to børn på seks og ni år.