Johannes Larsen Museet blev en del af "Kultur på Recept," efter en brugerundersøgelse viste, at 40 procent af gæsterne kommer for at lade op

Kerteminde: Baggrunden for Johannes Larsen Museets deltagelse i projekt "Kultur på Recept" var en publikumsundersøgelse på de danske museer foretaget af Slots- og Kulturstyrelsen i 2014. Her viste det sig, at hele 37 procent af Johannes Larsen Museets gæster kom for at lade op. Den højeste andel på landsplan.

- Det faldt sammen med muligheden for at søge nogle SATS-puljemidler til netop "Kultur på recept" med Nyborg Kommune som ansøger. Herved fik vi mulighed for at stille stedets værdier og ressourcer til rådighed for mennesker, der har det svært i livet og helt konkret er ramt af angst, stress eller lettere depression, forklarer Mette Ladegaard Thøgersen, museumsinspektør og leder af Johannes Larsen Museet i Kerteminde.

Forløbet på Møllebakken hedder "Kunstmonaut." Her kan kursisterne få en indføring i stedets særlige ånd og ro - i både kunstnerhjem og have.

- En rejse ind i Johannes Larsens kunstneriske verden. Forløbet sluttes på sidste kursusdag af med en fernisering på en udstilling med kursisternes egne værker.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Kerteminde-redaktionen med ansvar for både de yngste og de ældste. Det vil sige kommunens daginstitutioner, skoler, socialt udsatte børn og unge samt ældreplejen.

Mere om emnet

Se alle
Kultur på recept: Johannes Larsens lys hjalp Annette og Kent ud af mørket

Kultur på recept: Johannes Larsens lys hjalp Annette og Kent ud af mørket