Lørdag var omsætningen god. Søndag var kold og blæsende. Alt i alt blev omsætningen til havnefesten lidt større end sidste år.

Kerteminde: Vejret var ikke helt med Havnefesten i Kerteminde i weekenden, der efter en god lørdag og knap så god søndag endte med en omsætning på 1.735.000 kroner.

- Lørdag gik fuldstændig som beregnet, hvor vi lavede en god omsætning. Så gik det præcis ligesom sidste år. Søndag blev kold og blæste væk, og så mistede vi det gode, vi lavede lørdagen, fortæller formand for havnefesten, Kris Petersen.

Alt i alt omsatte havnefesten for cirka 140.000 kroner mere end i 2016.

- Det er ikke helt dårligt, men der er lidt mindre, end jeg gerne ville have. Hvis det skal være fornuftigt, skal vi op på to millioner kroner, ellers får vi for lidt ud af det.

Hvor meget, der bliver i overskud til deling mellem Kerteminde Roklub og Kerteminde Sejlklub, er endnu for tidligt at sige.

- Sidste år var der cirka 140.000 kroner til deling, og det er for lidt med alle de timer, vi lægger i det, men vi kan ikke gøre noget ved vejret, siger Kris Petersen.

Politiet havde en rolig fest

Bortset fra vejret der drillede, forløb havnefesten fredeligt. Samaritterne havde meget lidt at lave, og heldigvis var der ikke behov for ordensmagten, der heller ikke patruljerede under festivalen, som de lokale betjente gjorde, dengang der lå en station i Kerteminde.

- Lørdag aften så vi slet ikke politiet. Søndag kom der lige to mand og gik en tur på pladsen, og de sagde rent ud, at det havde de fået ordre på, fortæller Kris Petersen, der dog fik at vide af politiet, at de udmærket vidste, at Kerteminde Havnefest havde styr på tingene.

- Og det er da dejligt, når man får sådan en melding.

En af nyhederne ved havnefesten var De lystige sømænd, der underholdt søndag på Hyttefadet. Det var så stor en succes, at de allerede er blevet hyret til havnefesten 2018.

- De gjorde det rigtigt godt. Dem har vi allerede sat os på til næse år.

  • Nils Mogensen Svalebøg

    Af:

    Jeg er lokalredaktør i Kerteminde for Fyens Stiftstidende og Kerteminde Ugeavis. Jeg er født i Middelfart, opvokset i Randers og bor i dag i Kerteminde.