Torsdag morgen starter tredje dag med budgetforhandling. Alle ni partier er med endnu.

Nordøstfyn: Hvis alt går lige så gelinde som sidste år, så kan borgmester Hans Luunbjerg (V) præsentere et færdigt budget for 2017, når der er byrådsmøde den 20. september.

Ifølge de politiske traditioner, så skal der ved september måneds byrådsmøde fremlægges et budgetforslag til 1. behandling, som partierne så kan gå og tygge på og komme med ændringsforslag til, inden budgettet vedtages endeligt på oktober måneds byrådsmøde.

Men sidste år brød man markant med traditionerne, for allerede inden den skemalagte førstehandling af budgettet, havde alle 25 medlemmer af byrådet indgået et fælles budgetforlig. Og pilen peger så småt i den retning igen i år.

- Vi er i fuld gang med budgetforhandlingerne, og indtil videre er stemningen god, siger Hans Luunbjerg.

- Alle ni partier er da i hvert fald med endnu. Der er ingen, der er gået sin vej fra bordet.

Partierne mødtes første gang torsdag den 7. september og igen tirsdag den 12., og så mødes de for tredje gang torsdag morgen den 14. september, og her kan Hans Luunbjerg så håbe på, at alle brikkerne falder på plads.

- På det første møde præsenterede jeg dem for mit budgetforslag, det har de så kommenteret og foreslået ændringer til. Nu har jeg, så vidt det var muligt, arbejdet ændringerne ind i budgetforliget, og prøvet at strække det så langt, at begge sider af midten bliver tilgodeset. Og jeg tror faktisk på, at vi kan nå langt på torsdagens møde, siger han.

Hvis ikke, så følger man det traditionelle spor med 1. behandling - ændringsforslag og 2. behandling.

  • Nordström_Helle

    Af:

    Jeg har arbejdet som journalist i Kerteminde i rundt regnet 30 år, først på Kjerteminde Avis og siden 2010 på Fyens Stiftstidende.