Kerteminde: Georg har haft 50 år med gildet

Georg Lauritzen har altid haft en stor kærlighed til musik og lytter derfor en del til det, men han spiller faktisk også tuba i Nenia Brass Band i Kerteminde. Foto: Mette Lousie Fasdal

Kerteminde: Georg har haft 50 år med gildet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

83-årige Georg Lauritzen fra Kerteminde kunne torsdag lade sig overraske i sin stue af gildebrødre fra Sct. Georgs Gildet Kerteminde, som ville markere, at han havde været medlem af bevægelsen i 50 år.

Kerteminde: Der var et, der var to - og pludselig var der en hel stue fuld af kendte ansigter.

83-årige Georg Lauritzen kiggede undren omkring på dem og kløede sig lidt i nakken, for hvad var nu det? Han havde godt nok fået at vide, at han skulle være hjemme i sit hus på Heibergsvej i Kerteminde på denne torsdag, men han havde ikke vidst, hvad der skulle ske.

Kaffebordet var dækket, og stuen var fuld af mennesker, der ville ønske ham tillykke med 50 års jubilæet i Sct. Georgs Gildet.

Han var meget glad og overvældet.

Sct. Georgs Gilderne
Sct. Georgs Gilderne er en international bevægelse, der er født i Danmark med udgangspunkt i spejderbevægelsen.Humanitært arbejde er gildernes vigtigste formål, og derfor arrangerer bevægelsen forskellige begivenheder, som der kan tjenes penge ind ved.

Upolitisk samvær

Georg Lauritzen boede i Vojens, da han i 1968 blev medlem af Sct. Georgs Gildet. Han havde tidligere været grøn spejder, og på sin arbejdsplads, Brødrene Gram, var der én, der lige mente, at Sct. Georgs Gildet, som er en bevægelse, der består af tidligere spejdere og personer, der går ind for spejderideen, var noget for ham. Det lød ikke usandsynligt, tænkte han, da han hørte om det, og så måtte han igennem en samtale, hvor han skulle godkendes af landsgildet.

- Det var noget dysteret, husker jeg. Der var kun lys, der hvor gildemesteren, gildekansleren og gildeskatmesteren sad, og det var en herold, der kaldte mig ind til samtalen. Det var nærmest helt som en loge dengang. Sådan er det ikke længere, forsikrer han.

Georg Lauritzen blev optaget og kom ind i et fællesskab, hvor glæden ved natur, spejderliv og musik fylder.

- Og så er det en verden, hvor politik ikke betyder noget, og det kan jeg godt lide, understreger det jubilerende gildemedlem, som kom til Kerteminde i 1969, da han fik arbejde som ingeniør på det daværende Taarup, nu Kverneland.

I Kerteminde blev han kort efter medlem af det lokale Sct. Georgs Gildet.

Han har blandt andet været med til at arrangere en del spejderløb og har også planlagt loppemarkeder. Hver måned dukker han op til gildehal (møde, red.) med sin gruppe.

- Jeg synes nok, at jeg er blevet lidt passiv, smiler han.

- Nej, Georg. Du er da aktiv, lød det samstemmende omkring ham i stuen.

I Georg Lauritzens gruppe er de syv medlemmer, og han er den eneste af hankøn. Det nyder han. I hans gruppe har de en særlig kærlighed til musik, så det lyttes der ofte til, når de mødes.

Sct. Georgs Gildet Kerteminde har 43 medlemmer, som er delt ind i fire grupper. Gennemsnitsalderen er lige præcis 72,9, så den er der et ønske om at få nedbragt ved en tilgang af nye medlemmer.

Kerteminde: Georg har haft 50 år med gildet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce