Kerteminde: Foreninger skal betale kvart million tilbage til kommunen

Der er ingen tvivl om, at Kerteminde Boldklub har medlemmer under 25 år, men DBU har af en eller anden grund ikke kunnet levere antallet af ungdomsmedlemmer, så derfor står KB til at skulle betale et tilskud på godt 177.000 kroner tilbage til kommunen. Der skulle dog værre medlemstal på vej. Arkivfoto: Kim Rune

Kerteminde: Foreninger skal betale kvart million tilbage til kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En stikprøve afslørede, at fire ud af fire foreninger havde fået udbetalt for mange penge i tilskud. Kultur- og fritidsudvalget skal mandag den 5. marts diskutere konsekvenser af resultatet.

Nordøstfyn: 273.774,70 kroner. Så mange penge har fire foreninger fået udbetalt uretmæssigt i tilskud til medlemmer under 25 år, kan man læse i dagsordnen for Kultur- og Fritidsudvalgets møde mandag den 5. marts.

De fire foreninger var udtaget til en stikprøve, og revisionen afslørede altså, at der var temmelig meget rod med tallene.

BR66 var den, der klarede sig bedst i stikprøven, idet klubben havde ramt et enkelt medlem forkert og fået udbetalt tilskud til 283 medlemmer, selvom de kun kunne dokumentere 282.

Værre er det for Kerteminde Helse- og Sportsforening, der har fået udbetalt tilskud til 346 medlemmer og kun kan dokumentere 205. Det betyder, at de har fået udbetalt godt 63.500 kroner mere, end de har krav på.

Kerteminde Helse- og Sportsforening har skriftligt meddelt kommunen, at de forgæves har forsøgt at få deres IT-leverandør til at levere de ønskede tal, og at de derfor ikke kan fremskaffe dokumentation for de medlemstal, de har indsendt og fået tilskud efter.

Munkebo Boldklub er også i en skidt situation. De har fået tilskud for 253 medlemmer, men de kan kun dokumentere 171. Det betyder, at de har fået godt 32.300 kroner for meget.

- Hele den gamle bestyrelse er trådt tilbage, så vi står som en ny bestyrelse og forsøger at få overblik. Men det ser ud som om, der er sket en fejl, og det må vi bøde for, siger klubbens nye formand Michael S. Nielsen.

- Men det er en ærgerlig situation for en ny bestyrelse at starte med sådan en sag.

Det er noget rod det her. Det med Kerteminde Boldklub giver jo ingen mening, for vi ved alle sammen, at der løber en masse unge mennesker rundt på deres boldbaner.
Erling Knudsen, formand for Folkeoplysningsudvalget

Det er noget rod

Værst - og måske bedst - ser det ud for Kerteminde Boldklub. De har fået tilskud til 364 ungdomsmedlemmer, men de kan ikke dokumentere en eneste og har derfor fået udbetalt godt 177.000 kroner, de ikke kan dokumentere, at de har krav på. Det skyldes imidlertid et problem med DBUs IT-system, og de rigtige tal skulle være undervejs.

- Det er noget rod det her. Det med Kerteminde Boldklub giver jo ingen mening, for vi ved alle sammen, at der løber en masse unge mennesker rundt på deres boldbaner, siger Erling Knudsen, der er formand for Folkeoplysningsudvalget, som står for udbetalingen af tilskuddene.

Folkeoplysningsudvalget har bedt Kultur- og Fritidsudvalget om at udsætte sagen, så politikere og forvaltning kan nå at tage et møde med de involverede foreninger, inden der træffes endelig beslutning om tilbagebetaling.

Der er ingen tvivl om, at de foreninger, der har fået for meget udbetalt, har et problem. I Folkeoplysningsloven står der:

"Kommunalbestyrelsen kan forlange, at beløb, der ikke er anvendt i overensstemmelse med loven og regler fastsat i medfør heraf, tilbagebetales eller modregnes i det kommende års tilskud. Kommunalbestyrelsen kan forlange de oplysninger meddelt, som er nødvendige for en vurdering af, om foreningen har opfyldt tilskudsbetingelserne."

Kerteminde: Foreninger skal betale kvart million tilbage til kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce