Kerteminde: Et spørgsmål om tid

De næste tre uger kan skoleelever i Langeskov, Munkebo og Kertemindelære at tænke som nysgerrige forskere, når de fordyber sig i tid - fortid, nutid og fremtid som led i Forskningens Døgn. Foto: Forskningens Døgn

Kerteminde: Et spørgsmål om tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De kommende uger skal skoleelever i Kerteminde Kommune en tur på biblioteket og lege forskere, mens de fordyber sig og bliver klogere på fortiden, nutiden og fremtiden.

Kerteminde: "Om al tid" er temaet for årets skoleprogram under Forskningens Døgn.

De næste tre uger kan skoleelever lære at tænke som nysgerrige forskere, når de fordyber sig i tid - fortid, nutid og fremtid. Skoleprogrammet foregår på bibliotekerne i Langeskov, Munkebo og Kerteminde.

I grupper af to til fire elever kan børn i 4. til 6.-klasse undre sig, stille spørgsmål og søge at finde svar. Grupperne skal blandt andet tælle årringe på et træ, undersøge principperne i et pendul, mærke deres indre ur og tolke spor af fortiden.

Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

På de tre biblioteker vil bibliotekarer og elevernes lærere stå klar til at undervise eleverne ved forskellige stationer.

Konkurrence

Programmet munder ud i en landsdækkende konkurrence, hvor eleverne kan indsende en kort video med en underholdende og tankevækkende fortælling om tid og det, de har lært. Det kan f.eks. være, hvor de mærker tiden, måler tiden eller finder spor af fortiden. Der er en biograftur for hele klassen på højkant.

Det hele kulminerer med et stort finaleshow på Dokk1 i Aarhus.

Skoleprogrammet er udviklet af Statens Naturhistoriske Museum, Københavns Universitet i samarbejde med Biblo; danske folkebibliotekers digitale univers for større børn og Forskningens Døgn.

111 folkebiblioteker over hele landet har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale klasser til at deltage.

Kerteminde: Et spørgsmål om tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce