Kerteminde: Der skal styr på vildkattene

Jesper Hempler (SF), formand for teknisk udvalg, mener at kommunen bør tage ansvaret for vilde og syge katte. Arkivfoto: Kim Rune

Kerteminde: Der skal styr på vildkattene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvom vildkatte måske ikke er kommunens problem rent juridisk, så mener Jesper Hempler (SF), at kommunen har et moralsk ansvar.

Kerteminde: - Det kan godt være, at vilde og syge katte rent juridisk ikke er vores problem, men moralsk har vi en forpligtelse.

Jesper Hempler (SF), formand for teknisk udvalg, stiller sig helt undtagelsesvis til talsmand for, at kommunen frivilligt skal påtage sig en udgift. Derfor har han til næste udvalgsmøde sat vilde katte på dagsordnen.

Problemer med vilde og ofte syge katte dukker af og til op - for fire år siden var det i Mesinge, for to år siden var det i Munkebo, og her i vinter var det i Kerteminde. Hidtil har folk, der kontaktede kommunen fået det svar, at det ikke var kommunens problem.

- Men det er jo jammerligt, at vi altid afviser problemet, for hvis ikke det er vores opgave. Hvis er det så, spørger han.

- Vi skal finde en løsning

Til politikerne venter blandt andet et tilbud fra Kattens Værn, der har aftaler med en lang række af landets kommuner. De tager en fast pris per kat, de håndterer, og de anslår, at det i hvert fald i starten vil koste Kerteminde Kommune omkring 50.000 kroner om året. Men det vil i løbet af få år blive billigere, efterhånden som kattene enten er aflivet eller steriliseret og genudsat, og derfor ikke får hobevis af vild-killinger.

- Jeg ved godt, at vi står foran en ny stor sparerunde, så det kan godt være, vi ikke skal have hele pakken. Men det er tiden, at vi tager hul på snakken og finder en løsning, så vi i hvert fald kan få de mest syge katte indfanget og aflivet, siger Jesper Hempler.

Kerteminde: Der skal styr på vildkattene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce