Kerteminde: Der er gået svamp i præstegården

I slutningen af 2014 fik Kerteminde Præstegård den helt store tur med maling ude og inde, men der var ingen, der stødte på den skimmelsvamp, der nu er konstateret. Arkivfoto: Michael Bager

Kerteminde: Der er gået svamp i præstegården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Undersøgelser for radon - som der er for meget af både i Munkebo og Kerteminde præstegårde - afslørede også skimmelsvamp i Kertemindes nyistandsatte præstebolig. Hvor meget er der ingen, der ved endnu.

Kerteminde: Asbest og radon i kælderen og skimmelsvamp i stuerne. Det var ubehagelige overraskelser, der ventede, da specialister udsendt af provstiet var på besøg i præstegården i Kerteminde.

- I provstiet besluttede man at undersøge alle præstegårde for radon. Og da de var på besøg i Kerteminde, konstaterede de ikke blot radon. De kunne også måle, at der var skimmelsvamp et eller andet sted, fortæller kirkeværge Tommy Andersen.

- Hvor meget det drejer sig om, og hvor det skal findes, ved vi ikke endnu. Undersøgelserne er stadig i gang, men der er mistanke om, at skimmelen gemmer sig bag nogle paneler på væggene.

Problem i kulkælderen

Der var til gengæld ingen tvivl om, at der var for meget radon i kælderen. Det er en lille kulkælder, der ikke benyttes til noget, men radon trænger fra kælderen op i resten af ejendommen.

- Løsningen var at skifte isoleringen i kælderens loft - og så var det, vi fandt ud af, at den gamle isolering var af asbest. Det er nu fjernet, ny isolering er sat op, og så er der lavet udluftning.

- Burde det ikke have været opdaget, da præstegården for tre år siden blev renoveret for 1,7 million kroner?

- Egentlig ikke, for selve præstegården var jo bare igennem en almindelig istandsættelse med maling af vægge og lakring af gulve, foruden at vi lavede nyt køkken. Størstedelen af pengene gik jo til at indrette nyt kontor med toilet og baggang, forklarer Tommy Andersen.

Også i præstegården i Munkebo blev der målt lidt for meget radon. Det var dog så lidt, at det problem kan løses alene med ekstra ventilering.

Det er provstiet, der har betalt for radonbeskyttelse både i Kerteminde og Munkebo.

Kerteminde: Der er gået svamp i præstegården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce