Kerteminde Cykelklub overtager Tour de Kerteminde

Sidste år var der tilmeldt omkring 1000 mennesker til Tour de Kerteminde, som med årene blev udvidet med kajakløb. Arkivfoto

Kerteminde Cykelklub overtager Tour de Kerteminde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Munkebo Kirke og Folkekirkens Nødhjælp meldte i januar ud, at de stopper med at arrangere cykelløbet, Tour de Kerteminde. Nu er Kerteminde Cykelklub klar til at overtage løbet.

Nordøstfyn: Så er det nu, at du skal i gang med at træne kilometer på cyklen, hvis du vil være klar til at kunne gennemføre Tour de Kerteminde 16. september i år.

Med 10 år i førertrøjen, hvor Tour de Kerteminde kun var en succes, meldte Mikael Andersen, som har været tovholder på cykelløbet ellers ud, at Tour de Kerteminde lukker i den form, hvor Munkebo Kirke og Folkekirkens Nødhjælp var omdrejningspunktet.

Arbejdet med at arrangere løbet var blevet for stort for arrangørerne.

Nu har Kerteminde Cykelklub besluttet, at den gerne vil overtage arbejdet med at arrangere løbet, og klubben vil gøre sit yderste for, at løbet bliver lige så godt, som det har været de sidste 10 år.

- Inden vi besluttede at overtage løbet, måtte vi i tænkeboks, for vi ved, at det kræver en del ressourcer at planlægge sådan et løb, fortæller Maria Schmidt, der er med i bestyrelsen i Kerteminde Cykelklub.

- Ruten skal planlægges. Der skal tænkes på forplejning, og der skal hele tiden være nogle, der har overblikket og styringen. Og det er jo noget, vi skal gøre i vores fritid, fordi vi også har arbejde, tilføjer hun.

Desuden bliver det også nødvendigt med en mængde frivillige, som vil give en hånd med både op til og efter løbsdagen, hvor der vil blive tilbagelagt ruter på 25, 60 og 120 kilometer.

- Vi hører meget gerne for folk, hvis de er interesseret i at hjælpe os, siger Maria Schmidt.

Nyt start - og målområde

Tidligere var start - og målområdet ved Munkebo Kirke, men da kirken nu ikke længere er involveret i løbet, skal cykelrytterne starte et nyt sted. Her skal de også returnere til, når de har tilbagelagt de mange kilometer.

Det nye start - og målområde bliver Kerteminde Efterskole ved Drigstrup.

- Her er også en god bakke, som vil være et spændende opløb for både cykelryttere og tilskuere, forklarer Maria Schmidt med smil.

På løbsdagen vil efterskoleeleverne komme til at skulle hjælpe til ved start - og målområdet.

- De skal ikke ud og stå på ruterne. Her skal det være ansvarlige voksne, understreger hun og tilføjer, at sikkerheden til cykelløbet prioriteres højt.

Kerteminde Cykelklub tager nu hul på en ny cykelsæson og tilbyder også et begynderhold. Det kommer til at ske om torsdagen. Første gang er torsdag den 5. april klokken 17.30. Fra 1. maj kommer træningen til at begynde klokken 18. Nye medlemmer er velkomne.

- Så der er god mulighed for at nå at komme i form inden Tour de Kerteminde, pointerer Maria Schmidt.

Kerteminde Cykelklub overtager Tour de Kerteminde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce