På trods af modstand fra Cityforeningen forlænger kommunen både forsøg med salgsvogne og forsøg med en enkelt stadeplads på havnen

Kerteminde: Cityforeningen og Kerteminde Kommune står meget langt fra hinanden, når det gælder stadepladser og salgsvogne i byen.

Men uanset Cityforeningens indvendinger og snakken på dialogmøder, så har Teknik- og Miljøudvalget valgt at se bort fra Cityforeningens synspunkter. Politikerne har netop besluttet at forlænge forsøget med mobile salgsvogne i yderligere to år. Desuden har de givet Hindsholmgrisen lov til at have stadeplads på havnen i endnu et år.

- Vi kan godt høre, hvad Cityforeningen siger, men nu er det jo ikke sådan, at det har myldret med salgsvogne alle vegne. Fakta er, at der har været tre, og det, synes vi, er med til at give mere liv i byen, siger formand for udvalget, Jesper Hempler (SF).

Det, han hører Cityforeningen sige, er, at de synes, kommunen skal hjælpe med at styrke de eksisterende helårsforretninger, der bidrager til byens aktiviteter med store pengebeløb.

Det enlige stadeplads på havnen (Hindsholmgrisen) er Cityforeningen også kede af, fordi det ifølge deres opfattelse modarbejder ønsket om at samle handlen i bymidten. Også her så de hellere, at politikerne bakkede op om handelslivet i midtbyen.

- Vi vil gerne være med til at styrke torvehandlen, men som det er i øjeblikket, trækker de handlende sig - de vil ikke være der, siger Jesper Hempler.

- Vi ser gerne på at flytte handlen over på den anden side af Torvet, ændre tiderne eller andet - vi er åbne. Men udspillet skal komme fra de handlende selv.

  • Nordström_Helle

    Af:

    Jeg har arbejdet som journalist i Kerteminde i rundt regnet 30 år, først på Kjerteminde Avis og siden 2010 på Fyens Stiftstidende.