Kerteminde Cityforening: Vi vil ikke have en ekstra dagligvarebutik på Nordre Ringvej

Jonas Nielsen er formand for Kerteminde Cityforening.

Kerteminde Cityforening: Vi vil ikke have en ekstra dagligvarebutik på Nordre Ringvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En Jysk eller en Jem&fix vil ligge fint ved Nordre Ringvej, mener Cityforeningen. Men en ekstra dagligvare butik uden for centrum er der ikke plads til.

Kerteminde: Planerne om et nyt bycenter med to udvalgsbutikker, eksempelvis Jysk og Jem&fix, og en dagligvare butik ved Nordre Ringvej i Kerteminde har skabt en heftig debat om fremtiden for Kertemindes handelsliv.

Onsdag meldte Kerteminde Cityforening sig ind i debatten med en tommelfinger op til de to udvalgsbutikker, og en total afvisning af ideen om at placere en dagligvarebutik uden for centrum.

- Vi synes, det er positivt med udvalgbutikker, men vi vil ikke have en dagligvare butik på Nordre Ringvej, siger formand for Kerteminde Cityforening, vinhandler Jonas Nielsen.

Med en ekstra dagligvarebutik på Nordre Ringvej er der nemlig åbnet for, at der med tiden vil blive skabt et helt nyt butikscentrum ved Nordre Ringvej, og det vil gå udover butikkerne i midtbyen.

- Vores holdning er, at Kerteminde midtby fortsat skal være Kerteminde handelscentrum, siger Jonas Nielsen, der opfordrer politikerne til at lave en plan for hele området mellem Møllevangen og Nordre Ringvej, før end der gives tilladelse til at placere udvalgsbutikker på stykket, så udviklingen ikke pludselig løber fra politikerne.

- Ellers frygter vi, at der Nordre Ringvej bliver et langt butikstorv, siger Jonas Nielsen.

Centret kan åbne i 2019

Omvendt giver placeringen af et par enkelte udvalgsvare butikker ved Nordre Ringvej god mening, fordi der ikke er plads til den slags butikker i Kerteminde Centrum.

- Der kan ikke ligge for eksempelvis en Jysk andre steder. Slet ikke i Kerteminde Centrum, forklarer Jonas Nielsen, der godt kan forstå, at idemanden bag projektet, investor Søren Bech Sørensen, gerne vil have en dagligvarebutik i det nye bycenter.

- Vi ved godt, at det vil være en trafikskaber, men så må man skabe den trafik på en anden måde, siger Jonas Nielsen, og foreslår, at Jens Petersens tidligere bilforretning på Nordre Ringvej eventuelt kan indrettes som sportscenter, kulturhus eller sundhedshus.

- Så kunne man skabe den trafik, som en Jem&fix eller en Jysk har brug for uden at tilføje en ekstra dagligvare butik.

Investor Søren Bech Sørensen har indleveret ansøgning om at bygge det nye bycenter til Kerteminde Kommune. Den politiske behandling af ansøgningen forventes at begynde til marts.

Hvis byrådet ender med at godkende projektet, kan de første butikker åbne på Nordre Ringvej i 2019.

Kerteminde Cityforening: Vi vil ikke have en ekstra dagligvarebutik på Nordre Ringvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce