44 høringssvar til sluseprojektet har fået byrådet til at udskyde beslutningen

Kerteminde: Der er dem, der synes, de skal betale for meget. Dem, der mener, kommunen skal stå for sluseprojektet. Dem, der glæder sig over, at der nu endelig kommer en sluse. Og så er der dem, der har mere end svært ved at forstå, hvordan hele sluseprojektet er skruet sammen.

Ialt var der indkommet 44 kommentarer, da fristen i søndags udløb for at komme med høringssvar til kystsikringsprojektet, der skal sikre mod oversvømmelse i kerteminde, Munkebo og Kølstrup.

En stor del af høringssvarene handler om, hvor meget den enkelte husejere skal betale til sluseprojektet.

- Ved den nuværende betalingsmodel er der boligejere, som ikke havde en "fugtplet" i.f.m. oversvømmelsen i b.l.a. 2006, der skal betale op imod 3-4 gange så meget som huse, der stort set blev ødelagt. Det er der ikke ret og rimelighed i, skriver Cathrine og Martin Rasmussen på Fåredammen.

Mens andre er utilfredse med, at de borgerne overhovedet skal betale for kystsikringen.

De fleste borgere er tilfredse med, at kommunen gør noget for at sikre Kerteminde i mod oversvømmelse, og mange synes, slusen er en god løsning. Men den er uprøvet, og husejerene er bange for at være prøvekaniner og frygter, at der kan komme en uventet regning.

- Hvem vil købe en ejendom, hvor de bliver tvangsejere af et slusesystem, som aldrig er afprøvet, og som kun 1600 ejendomsejere i kommunen hæfter for, spørger Hanne Desmareth Rasmussen fra Ahlefeldtsvej.

- Det kan ikke være korrekt at sende en blankocheck efter et sådant uprøvet projekt, hvor finansieringen skal foreståes af forholdsvis få grundejere ud i al fremtid, skriver Anders Martinussen fra Havnegade, der i stedet foreslår at projektet skal vente på et nationalt samarbejde om klimaændringerne.

De 44 høringssvar skulle have været behandlet på Miljø- og Teknikudvalgets møde i tirsdags, men udvalget har udskudt behandlingen indtil mødet i April. Dermed er den endelige beslutning om at starte projektet udskudt til byrådsmødet i april.

  • Nils Mogensen Svalebøg

    Af:

    Jeg er lokalredaktør i Kerteminde for Fyens Stiftstidende og Kerteminde Ugeavis. Jeg er født i Middelfart, opvokset i Randers og bor i dag i Kerteminde.

Mere om emnet

Se alle
3
Vred slusedebattør: Valgfusk skal borgmester undgælde for

Vred slusedebattør: Valgfusk skal borgmester undgælde for

Sprogdoktor om navnet på nyt sluselav: - Det er noget miskmask

Sprogdoktor om navnet på nyt sluselav: - Det er noget miskmask

1
Kerteminde Sluselaug sejrede - og opløste foreningen

Kerteminde Sluselaug sejrede - og opløste foreningen