Kerteminde: Byråd sender sparede lønkroner tilbage ved lockout

I alt er cirka 250.000 kommunalt ansatte over hele landet omfattet af lockoutvarslerne. Heraf er de største grupper ansatte i dagtilbud, skoler og administration. Arkivfoto: Lasse Hansen

Kerteminde: Byråd sender sparede lønkroner tilbage ved lockout

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådet udstedte torsdag en garanti for, at de områder i Kerteminde Kommune, som rammes af en eventuel lockout, kan regne med at få lønkronerne igen

Kerteminde: Mens tusindvis af offentligt ansatte holder vejret i disse dage og håber på en fredelig løsning på de overenskomstforhandlinger, som lige nu er gået i hårdknude, forbereder også Kerteminde Kommune sig på konsekvenserne af den lockout, som både staten, KL og Danske Regioner har varslet fra den 10. april.

På et byrådsmøde torsdag lød et forslag fra Enhedslisten, at kommunen fastfryser den besparelse, der opnås, når der ikke skal udbetales løn til de offentligt ansatte i lockout-perioden. Partiet bad byrådet forholde sig til følgende scenarier: At lønnen enten udbetales i form af et engangs-eftervederlag til de berørte medlemmer, eller at pengene øremærkes til de områder, der har været berørt under konflikten. Det kan være i form af normeringer eller efteruddannelsespuljer, skriver partiet i indstillingen.

- Ingen af os ønsker en storkonflikt. Det gør Enhedslisten heller ikke. Vi håber selvfølgelig, at man når frem til et forlig. Men hvis vi alligevel kommer ud i en storkonflikt skal kommunen ikke kunne drage økonomisk fordel af den besparelse, man har på lønkroner.
Jutta Nielsen, byrådsmedlem for Enhedslisten

Borgmesterens forslag

- Ingen af os ønsker en storkonflikt. Det gør Enhedslisten heller ikke. Vi håber selvfølgelig, at man når frem til et forlig. Men hvis vi alligevel kommer ud i en storkonflikt skal kommunen ikke kunne drage økonomisk fordel af den besparelse, man har på lønkroner, lød det blandt andet fra Jutta Nielsen (EL).

Til stor overraskelse for Jutta Nielsen nåede politikerne omkring bordene dog knap at forholde sig til forslaget, før borgmester Kasper Olesen (S) præsenterede sit eget ændringsforslag, som lå klar på bordet foran dem. Her opfordrer byrådet alle parter i konflikten til at finde en snarlig løsning, og man udstikker samtidig en garanti om, at de berørte områder i kommunen vil få dækket et eventuelt efterslæb:

"Såfremt konflikten resulterer i en strejke eller lockout vil byrådet, efter konfliktens ophør, tage stilling til anvendelse af de sparede lønudgifter. Byrådet garanterer, at de områder, der ved eventuel konflikt står med et efterslæb vil blive prioriteret."

Efter en kort debat kunne alle byrådsmedlemmer på nær Jutta Nielsen stemme for. Hun var tydeligvis overrasket - og en smule indigneret over, at Enhedslistens forslag ikke engang blev ført til afstemning, og hun undlod derfor helt at stemme.

Skoleleder: Vi skal nok nå det

Det konservative byrådsmedlem Klavs Lauridsen, der er skoleleder på Langeskov Skole lagde efterfølgende ikke skjul på, at han havde haft en finger med i spillet om borgmesterens ændringsforslag.

- Vi var flere om at formulere, hvad der skulle stå i ændringsforslaget, og jeg er fint tilfreds med, at pengene kommer tilbage, lød det fra Klavs Lauridsen.

Han sidder i øjeblikket og forbereder konsekvenserne af en eventuel lockout.

- Hos os handler det lige nu mest om, hvad der skal ske med de specialklasser og specialskoler, der ikke er omfattet af lockouten, fortalte han.

Afgangseksamenerne er han ikke så bekymret for endnu:

- Hvis varslet udsættes to gange fjorten dage endnu, begynder det at blive knebent, men jeg er sikker på, at vi nok skal nå det.

I alt er cirka 250.000 kommunalt ansatte over hele landet omfattet af lockoutvarslerne. Heraf er de største grupper ansatte i dagtilbud, skoler og administration. En del af lockoutvarslerne dækker ansatte, som allerede er dækket af de faglige organisationers strejkevarsler, som betyder, at mindst 50.000 kommunalt ansatte strejker fra 4. april, hvis der ikke er landet et forlig inden da.

Kerteminde: Byråd sender sparede lønkroner tilbage ved lockout

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce