Kerteminde: Borger truer politikerne med tilsynsrådet

Lena Bækholm (i midten) vil gå til Tilsynsrådte, hvis byrådet torsdag godkender valget af Erling Knudsen til Folkeoplysningsudvalget. Arkivfoto: Tim Kildeborg Jensen

Kerteminde: Borger truer politikerne med tilsynsrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lena Bækholm fra Langeskov Borgerforening mener ikke, at Erling Knudsen fra Birkende Borgerforening har ret til at sidde i Folkeoplysningsudvalget. Hvis hans valg godkendes på byrådsmødet torsdag, truer hun med at indbringe sagen for Tilsynsrådet

Nordøstfyn: Normalt går det stille for sig, når det relativt upåagtede, men ganske vigtige udvalg: Folkeoplysningsudvalget, udfører sit arbejde. Men en strid om, hvorvidt den hidtidige formand, Erling Knudsen, overhovedet var berettiget til at stille op til valget til udvalget i januar på vegne af sin forening, Birkende Borgerforening, kan nu ende i Tilsynsrådet.

Det er Lena Bækholm fra Langeskov Borgerforening, der mener, at det er ulovligt, at en repræsentant for Birkende Borgerforening kan vælges, da foreningen efter hendes fortolkning slet ikke kan godkendes efter Folkeoplysningsloven. Hun har rejst spørgsmålet over medlemmer af kultur- og fritidsudvalget op til deres møde, men konstaterer, at de ikke har forholdt sig til hendes henvendelse.

Nu er den endelige godkendelse af valg til Folkeoplysningsudvalget på byrådets dagsorden torsdag den 22. februar. I et brev, Lena Bækholm har sendt til samtlige byrådets medlemmer, gør hun opmærksom på, at hvis de godkender valget af Erling Knudsen, der oven i købet er udset til at blive genvalgt som formand, så vil det blive meldt til Tilsynsrådet.

Vil have rene linjer
Det er ikke fordi, Lena Bækholm har noget personligt imod Erling Knudsen, at hun har sat denne her sag i gang, hun vil bare gerne have rene linjer.- Jeg overvejede at stille op til Folkeoplysningsudvalget, men jeg er "kun" medlem af Langeskov Borgerforening, og som jeg læser folkeoplysningsloven, så kan den ikke godkendes under folkeoplysningsloven. Jeg spurgte lidt rundt, blandt andet hos politikere, og de var helt enige, fortæller hun.

- Jeg vidste godt, at Erling Knudsen var formand, men jeg troede, han sad for Birkende Boldklub.

Da han så blev genvalgt som repræsentant for Birkende Borgerforening, begyndte Lena Bækholm at grave i sagen og fandt frem til, at Birkende Borgerforening aldrig er blevet godkendt.

- Nu vil jeg bare finde ud af, hvad der er op og ned. For kan Birkende Borgerforening godkendes, så kan Langeskov Borgerforening også, og hvis Borgerforeninger ikke kan godkendes, så skal Erling Knudsen ikke sidde med i udvalget. Jeg vil bare have rene linjer og lige betingelser for alle. Og så synes jeg i øvrigt, at det er dybt kritisabelt, at Kerteminde Kommune ikke lever op til deres forpligtelser som tilsynsmyndighed.

Vedtægter ikke godkendt

- For det første, så opfylder borgerforeninger ikke kravene til at være folkeoplysende, siger Lena Bækholm.

- For det andet, så er Birkende Borgerforening slet ikke godkendt. Birkende Aktivitets- og Borgerforening blev godkendt før 2010, hvor de nedlagde sig selv og i stedet stiftede Birkende Borgerforening med et helt nyt sæt vedtægter. Den nye forening er aldrig blevet godkendt.

Til det svarer forvaltningen, at de ikke har kapacitet til at være opsøgende, så foreninger skal selv sørge for at få ændrede vedtægter godkendt. De har nu, efter Lena Bækholms henvendelse, bedt Birkende Borgerforening om at sende deres nye vedtægter til godkendelse.

Om det får nogen konsekvens for Erling Knudens valg til Folkeoplysningsudvalget, vil vise sig på byrådsmødet torsdag aften.

Tina Riis Kristensen, der er formand for kultur- og fritidsudvalget, mener ikke, at der er noget at udsætte på valget af Erling Knudsen:

- Forvaltningen siger god for ham, og jeg må som politiker læne mig op af, at de har styr på tingene, og ud fra, hvad jeg har læst om sagen, ser der ikke ud til at være noget, der ikke er gået rigtigt til.

Kerteminde: Borger truer politikerne med tilsynsrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce