Kerteminde: Bøgerne flytter på posthuset

Kerteminde Bibliotek flytter ind i det gamle posthus fra juli.
Foto: Roland Petersen

Kerteminde: Bøgerne flytter på posthuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kerteminde Bibliotek vil formentlig være at finde i de gamle posthus-lokaler fra juli

Læsehestene skal på posthuset for at låne romaner og faglitteratur fra juli, hvis byrådet vælger af følge anbefalingen fra Kultur- og Fritidsudvalget.

- Vi skal se, om vi kan få flyttet biblioteket inden første juli, siger Lars Ole Valsøe (C), formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Kerteminde Kommune, som mener, at der er god ræson i, at Kerteminde Bibliotek fremover skal bo i de gamle posthus-lokaler på Strandgade frem for de nuværende på Langegade.

Lars Ole Valsøe fortæller, at det vil give mulighed for at lave biblioteket om til et såkaldt "åbent bibliotek", hvor brugerne kan bruge deres sygesikringskort som adgangskort uden for åbningstid.

Desuden vil biblioteket være mere handicapvenligt i et plan.

I første omgang vil biblioteket optage en del af det gamle posthus, men det vil ikke betyde færre bøger til de læseglade.

- Vi ville få meget mere regulære lokaler, som biblioteket gerne ser sig selv i, siger Lars Ole Valsøe og forklarer, at det vil give mulighed for en mere hensigtsmæssig indretning.

Udvalget pegede på løsningen med åbent bibliotek som den mest optimale.

Her lyder prisen på 748.839 kroner for det nye bibliotek og flytning, men man forventer også en besparelse på 356.651 kroner over tre år.

Et flertal bestående af liste A, C, P stemmer for at anmode om en tillægsbevilling på kr. 760.000 til finansieringe af flytningen, mens liste V stemmer imod.

Fra administrationens side anbefaler man en knap så dyr løsning uden det åbne bibliotek. På den måde kan kommunen spare 145.000 kroner yderligere.

Flytningen af biblioteket ses som nødvendig og har været på tale længe, da lokalerne er blevet solgt, og huslejen løber op knap halvanden million for de tre år, hvor der skrevet kontrakt. Derfor glæder Jørgen Holm, bestyrelsesformand for Kerteminde Biblioteks Venner, sig over, at der først og fremmest er kommet en afklaring.

- Og så er vi meget glade for løsningen med det åbne bibliotek, fordi det vil gøre biblioteket meget mere tilgængeligt for borgerne uden for åbningstid, siger Jørgen Holm, som også fortæller, at biblioteket i dag ikke kun er et sted, hvor man låner bøger, men også i høj grad er et mødested. Derfor giver det god mening, at der i de nye lokaler er plads til arrangementer, som kan samle borgerne.

Byrådet træffer den endelige beslutningen på næste møde, og derefter vil man dialog med DS Bolig omkring opsigelsesfristen.

Kerteminde: Bøgerne flytter på posthuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce